r
Nosalty Logó

Mézes kenyér tejfölbundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Giovanna
Mézes kenyér tejfölbundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5037.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    3313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 2897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha kézzel dolgozunk, akkor a tej kis részében (1 dl) felfuttatjuk az élesztőt, egy csepp mézzel és egy kiskanál liszttel.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedés készítünk a kezünkkel, ebbe mehet a tej, a felfuttatott élesztő, a méz, a reszelt fokhagyma (vagy bármely tetszőleges fűszer) és a vaj, majd megkezdjük a dagasztást. Ha kenyérsütő géppel dolgozunk, akkor a dagasztógép üstjébe mehet alulra minden nedves összetevő, tetejére a szárazak, és indítható a program.
  3. Amikor kész a tészta, hagyjuk a duplájára kelni, majd formázzuk (vekni formázása, erről nagyon jó youtube videókat találtok a neten), bevagdossuk a tetejét, majd további fél óra pihentetés után alaposan körbekenjük tejföllel.
  4. Indulhat a sütés! Légkeverés, 200 fok, de fontos, hogy gőzös sütőtérben kell sütni, hogy ropogós legyen a héja, így mehet egy kisebb kerámiatepsibe víz, ezt betesszük a kenyér alá egy szinttel (és nem nyitogatjuk a sütőt menet közben).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 967
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 11.

Ajánló

Reggelire, szendvicsként, rántotta mellé, levesekhez, vagy egyszerűen csak magában, isteni finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes kenyér tejfölbundában
Giovanna 46 recept

Gyermekeim egyik kedvence ez a különleges, enyhén édes tésztájú kenyér, amit fűszerezhetünk kedvünkre. Nálunk most épp a fokhagyma volt a befutó, de volt már, hogy tökmagot kevertem a tésztájába, a tejfölbunda pedig kiválóan kiegészíti az ízeket. Éjszakai kelesztéssel is készíthető!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...