r
Nosalty Logó

Mézes-citromos burgonyaköret

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Mézes-citromos burgonyaköret
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 292 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 1170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb üstben vagy tálban forró víz felett megolvasztjuk a vajat. Hozzáöntjük az olívaolajat és a mézet. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a sót és az őrölt borsot. Épphogy csak összemelegítjük, és félretesszük.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, és éles késsel 4-5 mm-enként bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk el teljesen. Ezután az ízesített zsiradékkal kicsit meglocsoljuk a tepsit.
  3. A bevagdosott burgonyát egyenként megfogjuk, és a vágással kialakított résekbe kanál segítségével öntünk az olajból, ügyelve arra, hogy fokhagymadarabkák is jussanak közé. Ezután tepsibe tesszük. A maradék olajat és fokhagymazúzalékot egyenletesen elosztjuk a burgonyákon.
  4. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Ez kb. 40-50 perc. Amikor szép aranybarnára sült, kivesszük a tepsit, és a burgonyákat megszórjuk egy-egy csipet vágott petrezselyemzölddel. Melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 423
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 43579
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-citromos burgonyaköret
Lizinka_ 604 recept

Különleges ízvilágú köret "bújik ki" a tepsiből sütés után. Családom nagy ovációval fogadta, amikor ezt tálaltam a vasárnapi rántott hús mellé. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...