r
Nosalty Logó

Méteres sertéskaraj ahogy Judyth készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Méteres sertéskaraj ahogy Judyth készíti
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sertéskaraj

Töltelék

1221
Kalória
90.4g
Fehérje
11g
Szénhidrátok
89.3g
Zsír
378.6g
Víz
307.4g
Koleszterin
2g
Rost
5.7g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Sertéskaraj

Töltelék

Összesen 1221 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Sertéskaraj

Töltelék

Összesen 7322 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Sertéskaraj

Töltelék

Összesen 205 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3503.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    378.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1221 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    542.3 g

Zsír

  • Összesen
    536 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21021.5 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    543 mg
  • Kálcium
    3895 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    6154 mg
  • Nátrium
    9734 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    2271.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1954 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    471 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1784 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    1859 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 7322 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

Sertéskaraj

  1. A sertéskarajt megmossuk, s egészen vékonyan (kb. fél cm széles) felszeleteljük (bevagdossuk), de úgy, hogy az alja egyben maradjon. Enyhén megsózzuk végig, szeleteket széthajtva. Egy kis tejfölben elkeverjük a fűszerkeveréket, 5-6 gerezd, átnyomott fokhagymát, kevés olajat, s jól összekeverjük őket, s ezzel a keverékkel végigkenjük a szeleteket, lefedjük, hűtőbe tesszük, kb. 2 óráig hagyjuk állni. (Még jobb, ha egy egész éjszakát áll lefedve a hűtőben, az ízek jobban összeérnek!) Már ekkor érdemes olyan jénai tálba, tepsibe tenni, amiben sütni fogjuk, van fedele, s hosszában kényelmesen belefér - majdnem épp passzol. Egy kevés olajat öntünk az aljára, úgy tesszük bele a húst, s kenjük meg úgy, ahogyan írtam.
  2. Ha a töltelékeket előkészítettük, jöhet az összeállítás.
  3. A karajt kivesszük a hűtőből, s a töltelékkel mindegyikből teszünk minden szelet közé, ha több lenne a töltelék, nyugodtan dugdossuk bele ide-oda, ne maradjon ki semmi, ettől a karajnak sem lesz semmi baja, sőt!
  4. Ha ezzel készen vagyunk, öntünk alá vizet (kb. 1-1,5 dl), lefedjük, s először - sercegésig - 200 fokon, majd lassú, 150 fokon, alsó-felső sütéssel 2 óráig sütjük, majd levesszük a fóliát (azért hústűvel megszúrjuk, hogy tényleg puha-e, de biztosan puha lesz), s légkeveréssel szép színűre sütjük.
  5. Kissé állni hagyjuk, s lehet ferdén szeletelni.
  6. Bármilyen, tetszés szerinti körettel lehet tálalni, ízlés dolga. Hidegen, salátával is nagyon finom, sőt, kihűtve, hidegtálakhoz is, felszeletelve - a lényeg, hogy ferdén - kiválóan alkalmas!
  7. Ezt az adagot én most 6 főre jelölöm be, de természetesen többször tudunk belőle enni, épp ezért készítettem ennyiből, hogy maradjon belőle másnapra, esetleg harmadnapra - személyek számától függően. A tíz ujját megnyalja ezután az, aki fogyaszt belőle.

Töltelék

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, majd felszeleteljük, a paprikákat (lehet kaliforniai is, bármilyen) vékonyan felkarikázzuk, a trappista sajtot, a hóvirág sajtot kb. fél cm-es vastagságúra daraboljuk, a lapkasajtot (mindegy milyen) csíkokra tépdessük kézzel, a bacon szalonnát szeletenként félbehajtjuk, a 2 fej vöröshagymát és a lilát is megpucoljuk, félbevágjuk, s félkörösen vastagabb szeletekre daraboljuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk - ízlés szerinti mennyiséget (mi nyersen szeretjük, de sütve nem igazán, így annyit tettem bele csak, hogy az íze belesüljön, de lehet bőven, aki szereti).
  2. Itt szeretném javasolni: miután megtöltöttük a karajt, tehetünk a karaj két oldalára megmosott, apró szemű burgonyát, akár héjastól, akár megpucolva - ha van hely a hús mellett -, mert levet fog engedni, s nagyon finom, ebben a fűszeres pecsenyelében párolódott burgonya. Ez csak egy ötlet volt - ugyan, jó ötlet!:) Esetleg rálocsolhatjuk a köretre - burgonyapüré illik hozzá a legjobban -, de semmiképpen ne öntsük ki. Ha ekkor nem használjuk fel, tegyük hűtőbe, s másnap egy finom, tejfölös burgonyaleveshez felhasználhatjuk, isteni ízt ad neki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x10

Ez egy igazi ünnepi étek... egy igazi "nagyágyú" az étkek között! Ugyan nem az olcsó kategóriába sorolható, de megérdemeljük, hogy időnként kényeztessük magunkat, szeretteinket... imádni fogja, aki kipróbálja!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!