r
Nosalty Logó

Mentás zöldborsókrémleves ízHUSZÁR-tól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Mentás zöldborsókrémleves ízHUSZÁR-tól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

212
Kalória
6.7g
Fehérje
18g
Szénhidrátok
10.2g
Zsír
137.8g
Víz
17.5g
Koleszterin
5.8g
Rost
8.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2191 micro
Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6130.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    4971 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    551 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1311 micro
  • β-karotin
    4566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8764 micro
Összesen 848 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

  1. Olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Ha már elkezd fonnyadni, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót, majd tovább pirítjuk.
  2. Ha a borsó elkezdett ráncosodni, felöntjük a zöldséglevessel, hozzáadjuk a petrezselymet, a szerecsendiót, sózzuk (ha szükséges, mert lehet, hogy a levesünkben van elég só), borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük a zöldségeket.
  3. Ha a borsó és a répa is megpuhult, botmixer segítségével pépesítjük a zöldségeket, majd szitán átszűrjük a levet, és újra visszatesszük a tűzre.
  4. A tejszínt egy kancsóba öntjük, majd fokozatosan hozzákanalazzuk a forró levest. Ezzel a módszerrel megakadályozzuk, hogy a tejszín kicsapódjon.
  5. Amikor már eléggé felmelegedett a tejszín, akkor visszaöntjük a leveshez, és lassú tűzön tovább főzzük. Fontos, hogy szinte csak összemelegíteni kell, forralni nem!
  6. Legvégül levesszük a tűzről, a mentaleveleket összetépkedjük, majd hozzáadjuk a zöldborsóleveshez, és botmixerrel újra összeturmixoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Első olvasásra kissé furcsának tűnhet ez a kombináció, hiszen a mentáról alapvetően a mojito jut az eszünkbe (legalábbis nekem), nem pedig egy levesfűszer. Pedig a menta sokkal jobban harmonizál a zöldborsóval, mint azt elsőre hinnénk. Na, persze azt senki se gondolja, hogy egy mentol ízű levesről van szó, csupán csak finom utóízként fogjuk érezni. Ha nem tudjuk, mi van benne, akkor valószínűleg nem is biztos, hogy meg tudnánk mondani. Így tavasszal érdemes kipróbálni, mert a piacokon már árulják a friss, hüvelyes borsót, és ennek az íze összehasonlíthatatlan az előre csomagolt, mélyfagyasztott változattal!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!