r
Nosalty Logó

Mentás epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mentás epertorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Alaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Alaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 2941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Alaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    174.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3107.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 2941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Alaphoz

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Alaphoz

  1. A babapiskótákat szétmorzsoljuk, a vajjal összegyúrjuk, majd egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaforma aljába jól belenyomkodjuk, hogy mindenhol borítsa.
  2. 25 dkg epret megpucolunk, leöblítjük és szeletekre vágjuk.
  3. A krémsajtot és a túrót összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot. Addig keverjük, amíg sima krémet kapunk. Majd belekeverjük az eperszeleteket.
  4. A zselatint a csomagolás utasítása szerint feloldjuk (a lapzselatint 6 kanál vízben kicsit megmelegítve oldjuk fel, nem főzzük!), majd az eperkrémhez keverjük.
  5. A mentát leöblítjük, megszárítjuk, apróra vágjuk, és azt is belekeverjük a krémbe.
  6. A krémet ráöntjük a babapiskótára, azután 4 órát hűlni hagyjuk. Amikor kellőképpen megdermedt, kivesszük a formából, és a maradék eperrel és mentával díszítjük.
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2230
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát öcsém ballagására készítettem el, egy újságban találkoztam vele. Nem émelyítően édes, és a főétel után rendkívül jólesik :) Menta nélkül is isteni :)

Hozzávalók

Alaphoz

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...