r
Nosalty Logó

Meleg töltött paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Meleg töltött paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    2389 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 199 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1366.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    825 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    1098 micro
  • β-karotin
    7166 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    4051 micro
Összesen 598 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1840 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát, a hagymát és a petrezselymet egészen finom, apróra vágjuk.
  2. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd rátesszük a gombát, és jól összesütjük. Ezután következik a petrezselyem, a só, a bors. Amikor a fűszeres gomba elfőtte a levét és sül a zsiradékban, akkor kevés vízben elkeverjük a keményítőt, és a gombára öntjük. Pépesre főzzük.
  3. Amikor kihűlt, egy tojássárgáját elkeverünk benne.
  4. A nagyobb paradicsomok tetejét levágjuk, és a belsejüket egy tálkába kaparjuk. Az üreget megtöltjük a gomba töltelékkel.
  5. Kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük a megtöltött paradicsomokat, és mindegyik tetejére egy nagyobb csipet reszelt sajtot teszünk. A sajt tetejére egy parányi vajdarabkát helyezünk. Előmelegített sütőben kb. 12 percig, a sajt alapos megolvadásáig sütjük. Vigyázzunk, hogy a paradicsom ne repedjen meg! A paradicsom húsának félpuhának kell maradnia, nem "lottyadhat" össze!
  6. Melegen, sós vízben főtt petrezselymes burgonyával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2308
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 26.

Ajánló

A kikapart paradicsom belsőt érdemes szitán rögtön átszűrni, és főzés közben elkortyolni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meleg töltött paradicsom
Lizinka_ 604 recept

Könnyű, ízletes nyári étel. A nagy melegben nem terheli túl a gyomrot. Az ízletes gomba töltelék nagyszerűen harmonizál a paradicsommal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...