r
Nosalty Logó

Meleg töltött paradicsom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Meleg töltött paradicsom
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

199
Kalória
9.7g
Fehérje
19.6g
Szénhidrátok
11.1g
Zsír
455.6g
Víz
91.8g
Koleszterin
5.9g
Rost
11.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    455.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    2389 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 199 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1366.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    825 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    1098 micro
  • β-karotin
    7166 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    4051 micro
Összesen 598 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1840 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. A gombát, a hagymát és a petrezselymet egészen finom, apróra vágjuk.
  2. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd rátesszük a gombát, és jól összesütjük. Ezután következik a petrezselyem, a só, a bors. Amikor a fűszeres gomba elfőtte a levét és sül a zsiradékban, akkor kevés vízben elkeverjük a keményítőt, és a gombára öntjük. Pépesre főzzük.
  3. Amikor kihűlt, egy tojássárgáját elkeverünk benne.
  4. A nagyobb paradicsomok tetejét levágjuk, és a belsejüket egy tálkába kaparjuk. Az üreget megtöltjük a gomba töltelékkel.
  5. Kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük a megtöltött paradicsomokat, és mindegyik tetejére egy nagyobb csipet reszelt sajtot teszünk. A sajt tetejére egy parányi vajdarabkát helyezünk. Előmelegített sütőben kb. 12 percig, a sajt alapos megolvadásáig sütjük. Vigyázzunk, hogy a paradicsom ne repedjen meg! A paradicsom húsának félpuhának kell maradnia, nem "lottyadhat" össze!
  6. Melegen, sós vízben főtt petrezselymes burgonyával kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Könnyű, ízletes nyári étel. A nagy melegben nem terheli túl a gyomrot. Az ízletes gomba töltelék nagyszerűen harmonizál a paradicsommal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!