Meleg sonkás újborsó saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
75g sonka104 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
125g zöldborsó101 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
405
kcal
- 17% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g sonka414 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1618
kcal
- 17% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
26.2g sonka36 kcal
-
21g főtt tojás33 kcal
-
43.7g zöldborsó35 kcal
-
8.7g parmezán sajt34 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
141
kcal
- 17% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2059.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 1199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 150.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3308 micro
Összesen
405
kcal
- 17% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150 g
Zsír
-
Összesen 68.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 963 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8237.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1429 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1647 mg
-
Nátrium 4798 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 603.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 755 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 863 mg
-
Retinol - A vitamin: 556 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2337 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13232 micro
Összesen
1618
kcal
- 17% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1157 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg sonka
-
4 db főtt tojás
-
10 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hosszanti irányban négyfelé vágjuk.
- Az újborsót mosás után serpenyőben, kicsi vajon megpároljuk.
- A sonkát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk.
- A parmezánból vékony forgácsokat vágunk.
- Rögtön, azon melegébe tálalunk: először a borsót, rá a sonkaszórást, mellé a tojásszeleteket, végül az egészet megszórjuk parmezánforgáccsal, sóval, borssal és csöppnyi olívaolajjal.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1862
- Feltöltés dátuma: 2013. március 30.
Ajánló
Ezt a fincsi meleg salátát nem csak újborsóból, de zöld ceruzababból is elkészíthetjük. Nem fontos megvárni vele az ünnepi maradék sonkát, máskor is büszkén az asztalra kerülhet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Hogyan használjuk fel a húsvéti sonka maradékát? Daraboljuk fel, pirítsuk meg és helyezzük egy teljesen más környezetbe, példának okáért egy saláta tetejére! Sonka és zöldség, mindig nyerők együtt. Legyen az friss zöldsaláta, vagy párolt zöldborsó, bármelyikükkel újból eladható az ünnep főétke!