r
Nosalty Logó

Melaszos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Melaszos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 362 kcal
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2890 kcal
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 296 kcal
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 362 kcal
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 2890 kcal
  • 3% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megmossuk, megpucoljuk és pépesre lereszeljük. Egy tésztaszűrőbe papírtörölközőt rakunk, belerakjuk az almát 5 percre, hogy a leve kicsepegjen.
  2. Robotgéppel összekeverjük a vajat, cukrot meg az almapürét. A melaszt meg a tojást hozzáadva szintén jól eldolgozzuk.
  3. A liszteket összekeverjük a sütőporral, sóval meg a fűszerekkel, fokozatosan adjuk hozzá az almás masszához. Fóliával befedve rakjuk a hűtőbe 1 órára.
  4. Két kanál (vagy ha szerencsések vagyunk fagyiskanál) segítségével 2,5 cm átmérőjű gombócokat formázunk, amit megforgatunk a cukorban. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk egymástól 5 cm-re, mert sütés közben nagyon elterülnek.
  5. Forró sütőben megsütjük, amikor kész, hagyjuk a lemezen hűlni 5 percig, majd tortarácson teljesen kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3587
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Ajánló

Kávé vagy tea mellé finom kísérő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit is a lányomtól hallottam, hogy milyen finom. Egy másik tanárnénije szintén szeretett sütni, így ismerkedett össze ezzel a keksz kinézetű, de puha, mint a vaj édességgel. Engem az íze viszont a puszedlire emlékeztet a fűszerézese miatt.

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...