r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos-pudingos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Meggyes-mákos-pudingos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1695 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2772 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 1695 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és kimagozott meggyet/cseresznyét egy tálba tesszük. A gyümölcs édességétől függően egy-két evőkanál nádcukrot adunk hozzá, illetve egy citrom levét. Összekeverjük, és félretesszük állni ("pácolni"), hogy a meggy levet ereszthessen.
  2. A meggy levét ezután leszűrjük, és egy kis lábosban melegíteni kezdjük. Hozzáöntünk egy kevés tejet - 1-2 decit, a meggy által eresztett lé mennyiségétől függően.
  3. A vaníliapudingot egy kanál tejjel kikeverjük, és a lábosban lévő meggyes tejhez öntjük. Hozzáadunk a mákot, és alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk belőle. A pudinghoz forgatjuk a lecsepegtetett meggyet, és az egészet hagyjuk kihűlni.
  4. A leveles tésztát egy vágódeszkára kiterítjük, és a kihűlt pudingos meggyet a középső harmadára kanalazzuk hosszában. Az alsó és felső harmadot ezután rézsútosan (a pudingos középső résszel nagyjából 60-70°-os szöget bezárva) becsíkozzuk. Figyeljünk, hogy ugyanannyi csík legyen mindkét oldalon, hiszen ezeket fogjuk egymásra hajtani.
  5. Amennyiben befér, érdemes deszkástul betenni a hűtőbe egy fél órára, hogy könnyebben hajtogatható és formázható legyen a pite (a tésztában lévő vaj így visszadermed). A 30 perc leteltével keresztben behajtogatjuk a tésztacsíkokat.
  6. Egy felvert tojással megkenjük a pitét, majd megszórjuk egy kevés mákkal és szórócukorral. 200°C-os sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Hagyjuk egy picit hűlni, majd tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14494
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyedén elkészíthető, csinos pudingos pitét mutatunk nektek, amibe belecsempésztük a mák és az első friss meggy ellenállhatatlan párosát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...