Meggyes kevert tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fakanál és Tűsarok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
76 kcal
-
3g durumliszt8 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g citrom aroma0 kcal
-
13g növényi tej6 kcal
-
28g meggy13 kcal
Összesen
259
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
180g tönkölybúza liszt608 kcal
-
20g durumliszt68 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
16g vaníliás cukor62 kcal
-
8g sütőpor4 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g citrom aroma0 kcal
-
100g növényi tej47 kcal
-
225g meggy101 kcal
Összesen
2056
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
22.4g tönkölybúza liszt76 kcal
-
2.5g durumliszt8 kcal
-
12.4g nádcukor47 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
12.4g margarin89 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
0g citrom aroma0 kcal
-
12.4g növényi tej6 kcal
-
28g meggy13 kcal
Összesen
257
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
259
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 91.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3915.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 908 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1808 mg
-
Nátrium 790 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.5 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 340.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1089 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 908 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2178 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 720 micro
Összesen
2056
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
-
180 g tönkölybúza liszt
-
100 g nádcukor
-
16 g vaníliás cukor
-
8 g sütőpor
-
100 g margarin
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
5 csepp citrom aroma
-
225 g meggy
Elkészítés
- Pár órával a készítés előtt vegyük ki a margarint a hűtőből, és a meggyet a mélyből. A margarint egy tálon puhítsuk. A meggyet egy szűrőbe öntsük, tállal alatta, hogy lefolyjon a lé. Használhatunk friss meggyet is, de akkor lehet szórakozni a magozással.
- Egy mély tálba rakjuk bele az összes szárazanyagot, majd a margarint.
- Végül mehet a tojás és az aroma. A tejet hagyjuk utoljára, és ne egyszerre öntsük bele. Sűrű, krémes masszát kapunk majd. Egy lapáttal keverjük össze.
- Most kezdjük el előmelegíteni a sütőt 200 fokra.
- Vegyük elő a robotgépet. Azzal dolgozzuk el a tésztát, így habos állagú lesz.
- Az enyém 30 cm-es gyümölcstorta formában készült, de lehet piteformában is. Ha nem szilikon, akkor ki kell kenni. Erre margarint és teljes kiőrlésű lisztet használjunk. A lapáttal töltsük a tésztát a formába, és egyengessük el.
- A 200 fokos sütőben 7 percig süssük. Amikor kivesszük, a teteje még puha. Így szépen rátehetjük a meggyeket, és nem süllyed le az aljára. Utána további 15 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 22 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4312
- Feltöltés dátuma: 2015. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Fakanál és Tűsarok
7 recept
Ez is egy gyors, könnyen elkészíthető sütemény. Itt most meggyet raktam rá, de lehet más szezonális gyümölcsöt is. Aki nem allergiás rá, az rakhat magokat, de csak gyümölccsel, mert különben nagyon száraz lesz a kész tészta. Még ha úgy is száraznak érzed, tálaláskor egy kis tejszínhabbal megdobhatod. A blogomon található tiramisu receptemben említettem, hogy lehet kapni nagyon kevés cukrot tartalmazó habport, amit el lehet készíteni laktózmentes tejjel.