r
Nosalty Logó

Meggyes kevert tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fakanál és Tűsarok
Meggyes kevert tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

259
Kalória
4.7g
Fehérje
36.4g
Szénhidrátok
11.5g
Zsír
42.6g
Víz
22.5g
Koleszterin
2.9g
Rost
18.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1089 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2178 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 2056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. Pár órával a készítés előtt vegyük ki a margarint a hűtőből, és a meggyet a mélyből. A margarint egy tálon puhítsuk. A meggyet egy szűrőbe öntsük, tállal alatta, hogy lefolyjon a lé. Használhatunk friss meggyet is, de akkor lehet szórakozni a magozással.
  2. Egy mély tálba rakjuk bele az összes szárazanyagot, majd a margarint.
  3. Végül mehet a tojás és az aroma. A tejet hagyjuk utoljára, és ne egyszerre öntsük bele. Sűrű, krémes masszát kapunk majd. Egy lapáttal keverjük össze.
  4. Most kezdjük el előmelegíteni a sütőt 200 fokra.
  5. Vegyük elő a robotgépet. Azzal dolgozzuk el a tésztát, így habos állagú lesz.
  6. Az enyém 30 cm-es gyümölcstorta formában készült, de lehet piteformában is. Ha nem szilikon, akkor ki kell kenni. Erre margarint és teljes kiőrlésű lisztet használjunk. A lapáttal töltsük a tésztát a formába, és egyengessük el.
  7. A 200 fokos sütőben 7 percig süssük. Amikor kivesszük, a teteje még puha. Így szépen rátehetjük a meggyeket, és nem süllyed le az aljára. Utána további 15 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

Ez is egy gyors, könnyen elkészíthető sütemény. Itt most meggyet raktam rá, de lehet más szezonális gyümölcsöt is. Aki nem allergiás rá, az rakhat magokat, de csak gyümölccsel, mert különben nagyon száraz lesz a kész tészta. Még ha úgy is száraznak érzed, tálaláskor egy kis tejszínhabbal megdobhatod. A blogomon található tiramisu receptemben említettem, hogy lehet kapni nagyon kevés cukrot tartalmazó habport, amit el lehet készíteni laktózmentes tejjel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!