r
Nosalty Logó

Medvehagymás-sonkás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-sonkás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 672 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Előkészítjük a muffinformát: vajazzuk, lisztezzük, vagy ha inkább papírformákat használunk, akkor ezeket elhelyezzük a sütőformában.
  2. A sonkát kis - kb. 2-3 mm-es - kockákra vágjuk, a medvehagymát felaprítjuk.
  3. A feldarbolt sonkát és az aprított leveleket elkevejük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Közben egytálba kimérjük a lisztet, és belekeverjük a sütőport.
  5. Egy másik tálba kerülnek a "nedves" hozzávalók: a tojás, az olaj, valamint a sonkás-medvehagymás, tejfölös keverék.
  6. Ha a sütő felmelegedett, akkor néhány mozdulattal összekeverjük a két (lisztes, illetve tejfölös) egyveleget.
  7. A sürőforma mélyedéseit kb. 2/3 részig megtöltjük.
  8. A muffinokat kb. 20-25 percig sütjük, majd sütés után pár percig pihentetjük, mielőtt kivennénk a formából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 395
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20248
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 16.

Ajánló

Mivel két személyre sütök, így a hozzávalók 6-7 muffinra elegendőek. Aki 12-es formát használ duplázza a mennyiségeket! A muffinok egy részének tetjére sajtot reszeltem a sütőbe rakás előtt. Utóbb láttam egy képet, ami megihletett: a tejföl felét keverjük csak ki a medvehagymával és a sonkával, a másik feléből csináljuk meg a tészta alapját. A formába töltéskor először egy kis adagot tegyünk a tésztából, majd kanalazzunk rá medvehagymás szószt, végül ismét tésztát. Így csak a muffin belsejében lesz fellelhető a zöldes finomság ;).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrég kezdtem ismerkedni a konyha világával, így most hallottam először a medvehagymáról. Nap mint nap olvastam újabb és újabb recepteket, melyek alapja volt ez a növény, és láttam szebbnél szebb képeket a leveleiről. Engem is elkapott a láz, és bár szép számban sorakoznak a szimpatikus receptek az asztalomon, úgy dönöttem, most inkább saját kútfőből találok ki valamit. Az eredmény szerintem jól sikerült, remélem más is így gondolja ;).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...