r
Nosalty Logó

Medvehagymás-cukkinis csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szigó
Medvehagymás-cukkinis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1430 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 358 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1031.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4044 micro
Összesen 1430 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet, a cukkinit és a gombát felkockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Olívaolajon kicsit megpirítjuk a fokhagymát, rátesszük a húst, és pirítjuk tovább.
  3. Ha már kifehéredett, hozzáadjuk a cukkinit és a gombát, valamint a csíkokra vágott medvehagymát.
  4. Rászórunk 1 kk erdei gombás ételízesítőt, kevés borsot, és ha kevésnek találjuk, egy kis sót is adhatunk hozzá. Ezután ízlés szerint fűszerezzük még borsikafűvel, kakukkfűvel és majoránnával.
  5. Miután összekevertük, addig pároljuk, amíg a zöldségek engedett leve el nem fő (kb. 20-25perc).
  6. Ha a gomba is megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, és egy utolsót forralunk rajta.
  7. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk, tetejére reszelt sajtot is szórhatunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1992
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Ajánló

Köretnek párolt rizst készítettem, de durumlisztből készült pennével vagy fusilivel is ki fogom próbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szigó 5 recept

Ma estére szerettem volna készíteni egy ragut, amihez medvehagymát is fel tudok használni. Az eredmény a páromat is meglepte, biztos hogy el fogom készíteni máskor is. Házi kecskesajttal isteni. Szerencsére tettem el medvehagymát olívaolajban, így remélem nyárra is marad belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...