r
Nosalty Logó

Medvehagymás csiga muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Medvehagymás csiga muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

350
Kalória
11.5g
Fehérje
50g
Szénhidrátok
11.5g
Zsír
64.4g
Víz
30.7g
Koleszterin
2.8g
Rost
1.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 2086 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4924.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    2970 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    386.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 2086 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A burgonyát megmossuk, sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük, még forrón meghámozzuk, burgonyatőrön átnyomjuk, hagyjuk hűlni.
  2. A lisztet elkeverjük kb. 1 tk sóval és 1 csipet cukorral. Az élesztőt felolvasztjuk az íróban. A burgonyát és az élesztős-írót a liszthez adjuk, sima tésztává gyúrjuk. A tésztát egy fedele edénybe tesszük, és éjszakára betesszük a hűtőbe.
  3. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük és hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk. A medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában szárazra pörgetjük, a szárakat letépkedjük. A leveleket durvára vágjuk. A krémsajtot alaposan elkeverjük a fenyőmaggal és medvehagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tésztát átgyúrjuk, majd kevés liszttel megszórt szilikon munkalapon kb. 30x40 cm-re nyújtjuk, megkenjük a medvehagymás krémsajttal, úgy, hogy körbe 1-1 cm-t szabadon hagyunk.
  5. A tésztát a munkalap segítségével a hosszabbik oldalától feltekerjük. A tekercset 12 darabra vágjuk, és betesszük a muffin forma papírral kibélelt mélyedéseibe. Letakarjuk és kb. 25 percig hagyjuk kelni.
  6. A muffinokat lekenjük a felvert tojással, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom, pikáns muffin. A tölteléket krémsajt helyett elkészíthetjük vajjal is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!