Medvehagymás csiga muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
42g burgonya24 kcal
-
50g kenyérliszt bl80181 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4 kcal
-
17g író7 kcal
A töltelékhez:
-
8g fenyőmag56 kcal
-
17g medvehagyma24 kcal
-
17g krémsajt42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A kenéshez:
-
9g tojás12 kcal
Összesen
350
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
250g burgonya144 kcal
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
100g író40 kcal
A töltelékhez:
-
50g fenyőmag337 kcal
-
100g medvehagyma142 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A kenéshez:
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2086
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához:
-
25.5g burgonya15 kcal
-
30.5g kenyérliszt bl80110 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2 kcal
-
10.2g író4 kcal
A töltelékhez:
-
5.1g fenyőmag34 kcal
-
10.2g medvehagyma14 kcal
-
10.2g krémsajt25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A kenéshez:
-
5.6g tojás7 kcal
Összesen
211
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 820.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
350
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.7 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4924.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1083 mg
-
Nátrium 2970 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 386.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
2086
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához:
- A burgonyát megmossuk, sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük, még forrón meghámozzuk, burgonyatőrön átnyomjuk, hagyjuk hűlni.
- A lisztet elkeverjük kb. 1 tk sóval és 1 csipet cukorral. Az élesztőt felolvasztjuk az íróban. A burgonyát és az élesztős-írót a liszthez adjuk, sima tésztává gyúrjuk. A tésztát egy fedele edénybe tesszük, és éjszakára betesszük a hűtőbe.
- A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük és hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk. A medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában szárazra pörgetjük, a szárakat letépkedjük. A leveleket durvára vágjuk. A krémsajtot alaposan elkeverjük a fenyőmaggal és medvehagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
- A tésztát átgyúrjuk, majd kevés liszttel megszórt szilikon munkalapon kb. 30x40 cm-re nyújtjuk, megkenjük a medvehagymás krémsajttal, úgy, hogy körbe 1-1 cm-t szabadon hagyunk.
- A tésztát a munkalap segítségével a hosszabbik oldalától feltekerjük. A tekercset 12 darabra vágjuk, és betesszük a muffin forma papírral kibélelt mélyedéseibe. Letakarjuk és kb. 25 percig hagyjuk kelni.
- A muffinokat lekenjük a felvert tojással, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1355
- Feltöltés dátuma: 2015. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Finom, pikáns muffin. A tölteléket krémsajt helyett elkészíthetjük vajjal is.