r
Nosalty Logó

Medvehagymás csiga muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Medvehagymás csiga muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 2086 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4924.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    2970 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 2086 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A burgonyát megmossuk, sós vízben kb. 30 perc alatt megfőzzük, még forrón meghámozzuk, burgonyatőrön átnyomjuk, hagyjuk hűlni.
  2. A lisztet elkeverjük kb. 1 tk sóval és 1 csipet cukorral. Az élesztőt felolvasztjuk az íróban. A burgonyát és az élesztős-írót a liszthez adjuk, sima tésztává gyúrjuk. A tésztát egy fedele edénybe tesszük, és éjszakára betesszük a hűtőbe.
  3. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük és hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk. A medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában szárazra pörgetjük, a szárakat letépkedjük. A leveleket durvára vágjuk. A krémsajtot alaposan elkeverjük a fenyőmaggal és medvehagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tésztát átgyúrjuk, majd kevés liszttel megszórt szilikon munkalapon kb. 30x40 cm-re nyújtjuk, megkenjük a medvehagymás krémsajttal, úgy, hogy körbe 1-1 cm-t szabadon hagyunk.
  5. A tésztát a munkalap segítségével a hosszabbik oldalától feltekerjük. A tekercset 12 darabra vágjuk, és betesszük a muffin forma papírral kibélelt mélyedéseibe. Letakarjuk és kb. 25 percig hagyjuk kelni.
  6. A muffinokat lekenjük a felvert tojással, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1355
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, pikáns muffin. A tölteléket krémsajt helyett elkészíthetjük vajjal is.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...