r
Nosalty Logó

Medvehagymapestos kifli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
doriri
Medvehagymapestos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Medvehagymapesto

Összeállítás

Összesen 1070 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Medvehagymapesto

Összeállítás

Összesen 2139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Medvehagymapesto

Összeállítás

Összesen 388 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1070 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Medvehagymapesto

Összeállítás

Elkészítés

Medvehagymapesto

  1. Pirítsuk meg a fenyőmagot.
  2. Tegyük a magot az aprítóba, és járassuk krémesre. Utána adjuk hozzá a parmezánt, a medvehagymát, az olajat, a sót és a borsot is, és mixeljük össze
  3. Ha el akarjuk tenni sokáig, akkor locsoljunk a tetejére még egy kis olívaolajat, hogy jól leszigetelje, és elálljon a kence. Hűtőben tároljuk.

Összeállítás

  1. Nyújtsuk ki a leveles tésztát.
  2. Kenjük be a pestoval a kinyújtott tésztát.
  3. Vágjunk téglalapokat a tésztából, majd vágjuk ketté a téglalapokat háromszögekké.
  4. A háromszögeket tekerjük fel.
  5. Süssük ki 170 fokon 30 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 792
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 11.

Ajánló

A pestohoz fenyőmag helyett diót, kesudiót is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymapestos kifli
doriri 9 recept

Rengeteg medvehagymát szedtünk a Mecseken, amit, minthogy nem tudtunk azonnal elfogyasztani, inkább eltenni próbáltunk pesto formájában. Ennek egy nagyon finom felhasználási módja a gyorsan elkészíthető, leveles tésztás kifli.

Hozzávalók

Medvehagymapesto

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...