r
Nosalty Logó

Mediterrán batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Mediterrán batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1955.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    1863 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1299 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kigöngyöljük, és 12×12 cm-es négyzetre felvágjuk.
  2. A paradicsomokat vékonyan karikázzuk. A feta sajtot felkockázzuk (kb. 1 cm). A sajtszeleteket szintén felvágjuk, kb 3x3 cm-es négyzetekre.
  3. A sajtszeleteket a tésztanégyzetekre helyezzük (így nem ázik át a paradicsomtól). Erre egy karika paradicsomot, melyet megborsozunk, ennek tetejére egy bazsalikomlevelet, erre egy kis kocka feta sajtot halmozunk. Batyut "csomózunk". Sózni csak módjával, mert a feta nagyon sós!
  4. A tojássárgáját habosra keverjük a tejszínnel, és ezzel a keverékkel, ecsettel bekenjük a batyukat, majd megszórjuk őket szezámmaggal.
  5. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3010
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Ajánló

Langyosan a legfinomabb, de hidegen is jó, sokáig ne tároljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán batyu
Marti48 317 recept

A hűtőben talált anyagokat és a maradék paradicsomokat dolgoztam fel, ez lett belőle...!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...