r
Nosalty Logó

Matchás-epres torta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Matchás-epres torta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A felső réteghez

A díszítéshez

Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A felső réteghez

A díszítéshez

Összesen 4052 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A felső réteghez

A díszítéshez

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    253.5 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3502 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    500 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 4052 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A felső réteghez

A díszítéshez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A torta alaprétegéhez késes aprítóban ledaráljuk a kekszet, hozzáadjuk a vajat, azzal is tovább dolgozzuk, majd spatulával áttesszük és egyenletesen lenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt aljú, kb. 26 cm-es tortaformába.
  2. Ekkor mehet a hűtőbe, ameddig a krém elkészül.

A felső réteghez

  1. A mandula vagy sima tejet forrásig melegítjük, majd lehűtjük.
  2. Az epret nagy tálban hideg vízbe áztatjuk.
  3. A tejszínt forralásig melegítjük, felolvasztjuk benne a cukrot, a fehércsokit, a matcaport, a beáztatott, kinyomogatott zselatinlapokat, átszűrjük és felöntjük kb. 2-3 dl mandula vagy tejjel, azzal, amit korábban hűlni hagytunk, hogy befedje majd az epreket. Ekkor félretesszük, hogy hűljön, közben keverjük néha.
  4. Az epreket leszárítjuk és egyenként felezzük őket, annyi szemet, hogy körbe lehessen tenni vele a formát úgy, hogy a vágott felükkel a széle felé fordítva álljanak.
  5. A többi epret egészben vagy felezve a zabkekszes alapra helyezzük, hogy befedje azt.
  6. Amikor már kezd szilárdulni a matchás „pannacotta-szerű” krém, akkor ráöntjük az eprekre, hogy ellepje azokat, majd mehet a hűtőbe a forma, hogy ott teljesen megszilárduljon a matchás réteg.

A díszítéshez

  1. Egy-két óra múlva már biztonsággal kivehetjük a tortát. Szűrőn keresztül szórjuk meg matchaporral a torta tetejét, díszítsük friss eperrel és opcionálisan a színe miatt tört pisztáciával. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2028
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Matchaimádó lányom szülinapjára készült ez a csodaszép torta, ami úgy gondolom másoknak is nagy kedvence lehet, úgyhogy érdemes lesz kipróbálni az idei eperszezonban!

Hozzávalók

Az alaphoz

A felső réteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...