Matchamisu - Tiramisu zöldteával
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
42g mascarpone168 kcal
-
42g babapiskóta157 kcal
-
8g sárgabarack4 kcal
-
0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
17g szaké22 kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g babapiskóta940 kcal
-
50g sárgabarack22 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g szaké134 kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
25.9g mascarpone105 kcal
-
25.9g babapiskóta97 kcal
-
5.2g sárgabarack2 kcal
-
0 kcal
-
17.1g tojás22 kcal
-
15.5g cukor60 kcal
-
10.4g szaké14 kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 124 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 304 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.7 g
-
Cukor 252 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 229.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 509 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 772 micro
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Hozzávalók
-
250 g mascarpone
-
250 g babapiskóta
-
3 db tojás
-
150 g cukor
Elkészítés
- Elkészítjük a zöldteát. A fenn megadott mennyiségből6 g-ot, azaz6 csapott teáskanálnyit forráspont alatt lévő, 3 dl vízbe tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a szakét vagy bort. Félretesszük.
- Szétválasztjuk a tojássárgákat a fehérjétől. A sárgákhoz adjuk a cukor felét, és géppel fehéredésig habosítjuk és belekevrjük a mascarponét. Ekkor kettéválasztjuk.
- Az egyik felébeszitáljunk10 g,10 tk zöldteát. Keverjük csomómentesre. Apró pöttyök előfordulhatnak, de ez nem baj.A tea gyártmányától függően a szín ilyenkor a halvány mentától az erős fűzöldig változhat. A matcha csak akkor lesz intenzív zöld, ha nedvességet kap. A másik felébe keverjük bele az előtte pürésített sárgabarackot. Ha szeretnénk, természetesen tehetünk bele több zöld tea port, ezt kóstolással ellenőrizzük, mennyire szeretnénk intenzívre készíteni.
- Kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Amikor már félig keményre vertük, de még elég laza, kezdjük el belekeverni a cukor másik felét apránként. Addig keverjük, amíg a hab szép csúcsokat képez, és a tálat oldalra döntve nem mozdul, vagy alig.
- A hab egyik felét forgassuk bele a zöld, a másik felét a sárga krémbe.
- Vegyünk egy 20x25-ös kisméretű tepsit. A babapiskótát talpukkal1-2 másodpercre mártsuk a szakés zöldteába, de ne áztassuk el teljesen. Tegyünk egy réteget a tepsi aljára.
- Erre kenjük a zöld krémet.
- Tegyük le a következő sort. Erre kerüla barackos krém.
- A tetejét szórjuk meg a maradék 1 g zöldteával szitálva, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára!
- Másnap fogyasztható. Addigra a piskóta felszívjaa maradék nedvességet a krémekből, és szeletelhető lesz (ezért ne áztassuk el teljesen). Kockákra vágva tálaljuk.
- Tepsi mérete: 20x25
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 23875
- Feltöltés dátuma: 2010. április 22.
Ajánló
Szeretettel mindenkinek, akinek van lehetősége kipróbálni. Érdemes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
A legkedvesebb édességünk. Nincs más, amit szívesebben ennénk, amikor ritkán édeset kívánunk, és ha megoldható, csak ezt készítem. Hasonlóan a chiffon tortához, ez is zöldtea porból, a matchából készül. Néhány recept található az interneten, elkészítésük sok mozzanatban eltér, de sokban hasonló is. Legtöbbjük a piskótát és a port egyszerűen összetöri, turmixolja, ennél sokkal kevesebb folyadékkal, amíg egy pépet nem kapnak. Nekem ez nem jött be. Szeretem érezni, látni a piskótát, így én maradtam a viszonylag hagyományos küllemnél. A teaporból mindig annyit adagoljunk, amennyit kóstolás útján jónak találunk. A fent leírt mennyiség, kicsit több, annál, amit én ebbe itt most tettem. Nem árt. A sárgabarackkal történő házasság ötlete - ami igazán remek - a számomra legkedvesebb fotóstól való. Ő Keiko Oikawa.