r
Nosalty Logó

Matchamisu - Tiramisu zöldteával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P.
Matchamisu - Tiramisu zöldteával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

483
Kalória
9.5g
Fehérje
58.9g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
38.2g
Víz
90g
Koleszterin
988.3mg
Rost
42g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2895 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    229.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 2895 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a zöldteát. A fenn megadott mennyiségből6 g-ot, azaz6 csapott teáskanálnyit forráspont alatt lévő, 3 dl vízbe tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a szakét vagy bort. Félretesszük.
  2. Szétválasztjuk a tojássárgákat a fehérjétől. A sárgákhoz adjuk a cukor felét, és géppel fehéredésig habosítjuk és belekevrjük a mascarponét. Ekkor kettéválasztjuk.
  3. Az egyik felébeszitáljunk10 g,10 tk zöldteát. Keverjük csomómentesre. Apró pöttyök előfordulhatnak, de ez nem baj.A tea gyártmányától függően a szín ilyenkor a halvány mentától az erős fűzöldig változhat. A matcha csak akkor lesz intenzív zöld, ha nedvességet kap. A másik felébe keverjük bele az előtte pürésített sárgabarackot. Ha szeretnénk, természetesen tehetünk bele több zöld tea port, ezt kóstolással ellenőrizzük, mennyire szeretnénk intenzívre készíteni.
  4. Kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Amikor már félig keményre vertük, de még elég laza, kezdjük el belekeverni a cukor másik felét apránként. Addig keverjük, amíg a hab szép csúcsokat képez, és a tálat oldalra döntve nem mozdul, vagy alig.
  5. A hab egyik felét forgassuk bele a zöld, a másik felét a sárga krémbe.
  6. Vegyünk egy 20x25-ös kisméretű tepsit. A babapiskótát talpukkal1-2 másodpercre mártsuk a szakés zöldteába, de ne áztassuk el teljesen. Tegyünk egy réteget a tepsi aljára.
  7. Erre kenjük a zöld krémet.
  8. Tegyük le a következő sort. Erre kerüla barackos krém.
  9. A tetejét szórjuk meg a maradék 1 g zöldteával szitálva, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára!
  10. Másnap fogyasztható. Addigra a piskóta felszívjaa maradék nedvességet a krémekből, és szeletelhető lesz (ezért ne áztassuk el teljesen). Kockákra vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 20x25

A legkedvesebb édességünk. Nincs más, amit szívesebben ennénk, amikor ritkán édeset kívánunk, és ha megoldható, csak ezt készítem. Hasonlóan a chiffon tortához, ez is zöldtea porból, a matchából készül. Néhány recept található az interneten, elkészítésük sok mozzanatban eltér, de sokban hasonló is. Legtöbbjük a piskótát és a port egyszerűen összetöri, turmixolja, ennél sokkal kevesebb folyadékkal, amíg egy pépet nem kapnak. Nekem ez nem jött be. Szeretem érezni, látni a piskótát, így én maradtam a viszonylag hagyományos küllemnél. A teaporból mindig annyit adagoljunk, amennyit kóstolás útján jónak találunk. A fent leírt mennyiség, kicsit több, annál, amit én ebbe itt most tettem. Nem árt. A sárgabarackkal történő házasság ötlete - ami igazán remek - a számomra legkedvesebb fotóstól való. Ő Keiko Oikawa.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!