r
Nosalty Logó

Matcha cookie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sagastrina
Matcha cookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 4187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 1048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    280.7 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6142.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    3083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.7 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2073 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 4187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban, majd tegyük félre.
  2. A vajat a cukkorral habosra verjük fel egy mixer segítségével.
  3. Adjuk hozzá a vanília eszenciát, atojást és a tojássárgáját, és alaposan keverjük el.
  4. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és a mixer legalacsonyabb fokozatán keverjük el.
  5. A masszát felezzük el, és az egyik adagot tegyük félre. Ez lesz a vaníliás rész.
  6. A maradék tésztához adjuk hozzá a porcukrot és a matcha port, és keverjük el.
  7. Adjuk hozzá az olvasztot fehér csokit, és azt is dolgozzuk el. Tegyük hűtőbe a tésztát 20-30 percre.
  8. A tésztákat ezek után tetszés szerint kombináljuk.
  9. Foltos tészta: Avaníliás tésztát pár mozdulattal gyúrjuk össze, majd hengert formálva belőle tegyük hűtőbe 2 órára vagy fagyasszuk le.
  10. Spirálos:A vaníliás tésztát és a matchás tésztát nyújtsuk ki, majd göngyöljük fel.Tegyük hűtőbe minimum 2 órára vagy fagyasszuk le.
  11. A hengereket szeleteljük kb. 1 cm-es darabokra, és fektessük kb. 3 cm távolságra egymástól egy tepsire.
  12. 175 fokon 10-15 percig sütjük,és 1-2 percig rácson pihentessük utána.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2069
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Matcha cookie
Sagastrina 4 recept

Nagy kedvencem ez a süti, mert kellemes és lágy íze van. A 2012-es Nyári Mondoconos Sütisütő verseny nevezésem lett végül. Az eredeti recept megtalálható az alpineberry.blogspot.hu oldalon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...