r
Nosalty Logó

Mascarponés ricottás túrótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csibedina
Mascarponés ricottás túrótorta
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1358
Kalória
35.5g
Fehérje
89.7g
Szénhidrátok
96.2g
Zsír
170.5g
Víz
127.2g
Koleszterin
8.7g
Rost
62.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8144 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 303 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.7 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.7 g

Zsír

  • Összesen
    577.4 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10228.3 g
  • Cink
    1181 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    2196 mg
  • Vas
    909 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    2852 mg
  • Nátrium
    2416 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    1022.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    543 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 8144 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kapcsos tortaformát alaposan kikenünk vajjal.
  2. A mandulát és a kekszet ledaráljuk és összekeverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat.
  3. Alaposan összedolgozzuk, a tortaforma aljában elegyengetjük.
  4. A töltelékhez összekeverjük a mascarponét a ricottával és a túróval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  5. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és hozzáadjuk a masszához.
  6. A tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd szintén a masszához adagoljuk.
  7. A málnát óvatosan beleforgajuk a töltelékbe, és az egészet a kekszrétegre simítjuk.
  8. Előmelegített sütőben kb. 75 percig sütjük
  9. A tortát a sütőben hagyjuk kihűlni nyitott sütőajtó mellett.
  10. Ha teljesen kihűlt a torta, a málna hozzáadásával elkészítjük a piros tortazselét, és a torta tetejére simítjuk.
  11. A mascarponéból, ricottából, gőz felett megolvasztott fehér csokoládéból krémet készítünk, és ezzel vonjuk be a torta oldalát, valamint díszítjük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Több, az internetről levadászott könnyű, nyári, gyümölcsös receptből született meg ez a verzió. A hosszú sütési és hűlési idő miatt nem nevezhető expressz süteménynek, de minden várakozást megért a végeredmény.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!