r
Nosalty Logó

Mascarponés ricottás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Mascarponés ricottás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8144 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 303 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.7 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.7 g

Zsír

  • Összesen
    577.4 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10228.3 g
  • Cink
    1181 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    2196 mg
  • Vas
    909 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    2852 mg
  • Nátrium
    2416 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    543 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 8144 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kapcsos tortaformát alaposan kikenünk vajjal.
  2. A mandulát és a kekszet ledaráljuk és összekeverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat.
  3. Alaposan összedolgozzuk, a tortaforma aljában elegyengetjük.
  4. A töltelékhez összekeverjük a mascarponét a ricottával és a túróval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  5. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és hozzáadjuk a masszához.
  6. A tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd szintén a masszához adagoljuk.
  7. A málnát óvatosan beleforgajuk a töltelékbe, és az egészet a kekszrétegre simítjuk.
  8. Előmelegített sütőben kb. 75 percig sütjük
  9. A tortát a sütőben hagyjuk kihűlni nyitott sütőajtó mellett.
  10. Ha teljesen kihűlt a torta, a málna hozzáadásával elkészítjük a piros tortazselét, és a torta tetejére simítjuk.
  11. A mascarponéból, ricottából, gőz felett megolvasztott fehér csokoládéból krémet készítünk, és ezzel vonjuk be a torta oldalát, valamint díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5776
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Több, az internetről levadászott könnyű, nyári, gyümölcsös receptből született meg ez a verzió. A hosszú sütési és hűlési idő miatt nem nevezhető expressz süteménynek, de minden várakozást megért a végeredmény.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...