r
Nosalty Logó

Mascarponés csokitorta séfike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
séfike
Mascarponés csokitorta séfike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    565.3 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5832.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    1125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1715 micro
Összesen 7236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A 7 tojássárgát habosra kavarjuk 25 dkg cukorral (nyírfacukorral, csak 20 dkg-t használtam) és 6 evőkanál vízzel. Mikor már habos, hozzáadjuk a sütőport.
  2. A 7 tojásfehérjét félig kemény habbá verjük, adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, majd lassan, kanalanként hozzáadunk 6 kanál vizet.
  3. Lassan, óvatosan összekeverjük a két masszát (hogy ne törjön össze a hab), majd kanalanként adjuk hozzá a lisztet.
  4. Tortaformában egyenként 3 piskótalapot sütünk. A megsült piskótákat csak a lehűlésük után vesszük ki a formából. Ha mandulalisztet használtunk, különösen ügyelünk a kivevésre, mivel az ilyen piskóta lágyabb és omlósabb, mint a finomlisztből készült. Arra is figyelnünk kell, hogy ugyancsak a mandulalisztes piskóta zsírosabb állagú lesz, könnyen letapad a forma aljába, és ha előzőleg nem lazítjuk fel az alját egy késsel vagy lapáttal, akkor darabok szakadhatnak fel belőle.

Krém

  1. A 2 doboz (500 g) mascarponéhez keverjünk hozzá 1 darab (250 g) habosra kavart vajat és 2 tábla (180 g) olvasztott tejcsokoládét. A csokit kicsit lehűtjük a hozzáöntés előtt, de még legyen folyékony állagú.
  2. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, majd lassan belekavarunk egy vízben feloldott, zacskós zselatinport (a tasakon levő ajánlás szerint elkészítve). Ízlés szerint lehet még édesíteni porcukorral.
  3. Hagyjuk megdermedni a krémet, majd összeállítjuk a tortát. Teszünk a lapok közé, de hagyunk a tetejére, és ha jut, az oldalára is. Reszelt csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3768
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés csokitorta séfike konyhájából
séfike 6 recept

Születésnapomra lett kitalálva és megsütve, és hatalmas sikert aratott. Azóta is készítjük.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...