r
Nosalty Logó

Mascarponés csokitorta séfike konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
séfike
Mascarponés csokitorta séfike konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

1208
Kalória
25.4g
Fehérje
65.1g
Szénhidrátok
94.2g
Zsír
66.3g
Víz
307.4g
Koleszterin
6.8g
Rost
58.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    565.3 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5832.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    1125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1715 micro
Összesen 7236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A 7 tojássárgát habosra kavarjuk 25 dkg cukorral (nyírfacukorral, csak 20 dkg-t használtam) és 6 evőkanál vízzel. Mikor már habos, hozzáadjuk a sütőport.
  2. A 7 tojásfehérjét félig kemény habbá verjük, adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, majd lassan, kanalanként hozzáadunk 6 kanál vizet.
  3. Lassan, óvatosan összekeverjük a két masszát (hogy ne törjön össze a hab), majd kanalanként adjuk hozzá a lisztet.
  4. Tortaformában egyenként 3 piskótalapot sütünk. A megsült piskótákat csak a lehűlésük után vesszük ki a formából. Ha mandulalisztet használtunk, különösen ügyelünk a kivevésre, mivel az ilyen piskóta lágyabb és omlósabb, mint a finomlisztből készült. Arra is figyelnünk kell, hogy ugyancsak a mandulalisztes piskóta zsírosabb állagú lesz, könnyen letapad a forma aljába, és ha előzőleg nem lazítjuk fel az alját egy késsel vagy lapáttal, akkor darabok szakadhatnak fel belőle.

Krém

  1. A 2 doboz (500 g) mascarponéhez keverjünk hozzá 1 darab (250 g) habosra kavart vajat és 2 tábla (180 g) olvasztott tejcsokoládét. A csokit kicsit lehűtjük a hozzáöntés előtt, de még legyen folyékony állagú.
  2. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, majd lassan belekavarunk egy vízben feloldott, zacskós zselatinport (a tasakon levő ajánlás szerint elkészítve). Ízlés szerint lehet még édesíteni porcukorral.
  3. Hagyjuk megdermedni a krémet, majd összeállítjuk a tortát. Teszünk a lapok közé, de hagyunk a tetejére, és ha jut, az oldalára is. Reszelt csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Születésnapomra lett kitalálva és megsütve, és hatalmas sikert aratott. Azóta is készítjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!