r
Nosalty Logó

Márványos csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Márványos csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

máz

Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

máz

Összesen 5456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

máz

Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.1 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.9 g
  • Cukor
    561 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2027 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 5456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A vajból kb. 4 evőkanálnyit felolvasztunk a mikróban, és hozzákeverjük a kakaóport és a meleg vízben feloldott instant kávét, egy sűrű, sima krém lesz belőle. Félretesszük hűlni.
  2. Egy másik tálban mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral és a sóval. Majd hozzáadjuk a kakaós vajat is. Ezután szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgájákat egyesével elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a vaníliát is.
  3. Elkezdjük a lisztet is apránként hozzáadni, amíg össze nem áll a tészta. 3 egyenlő részre osztva, a hűtőben hagyjuk pihenni legalább 45 percen keresztül. (Minél több, annál jobb.)
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd hűtőből kivéve lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. fél centi vastagra, és körszaggatóval szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kb. 10-12 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve 5 percet tepsin hagyjuk hűlni, aztán áttesszük sütőrácsra, és várjuk, hogy teljesen kihűljön. Addig ismételjük, amíg az összes tészta el nem fogy. (Rengeteg lesz belőle, 32-46 db (nekem 3 és fél tepsi volt, mire az összes tésztát sikerült kinyújtani, szaggatni, sütni).)
  5. Ha a korongok teljesen kihűltek, lehet csinálni a tetejére a díszítést. Ehhez a megmaradt 2 tojásfehérjét felverjük a 2 bögre porcukorral. Elég híg lesz. 2 evőkanálnyit elveszünk belőle, és ételszínezékkel színezzük. Nyomózsákba vagy kis uzsonnás zacskókba tesszük a krémet, és apró lyukakat vágunk a csücskére.
  6. Először a fehéren maradt krémet nyomjuk rá körben, utána a színeseket nyomjuk rá, és egy fogpiszkálóval vonalakat és mintákat húzunk, ettől lesz olyan márványos a végeredmény. Egyszerre érdemes párral dolgozni csak (3-4 darabbal), mert a máz gyorsan szárad. Ha az összeset feldíszítettük, hagyjuk teljesen megszilárdulni a mázat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1784
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eleinte teljesen másnak indult ez a recept is, de valahogyan a végére ez kerekedett belőle, ami természetesen nem baj, viszont ezzel a cukormázas történettel extra-extra édes lett a sütemény (mit tehetek róla, ha valaki így szereti), de én saját magamnak megtartottam párat meztelenül, ami nekem sokkal jobban ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...