Márványos csokis süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
23g vaj167 kcal
-
8 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
máz
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
455
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
280g vaj2008 kcal
-
91 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
máz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
360g porcukor1393 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5456
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
21.8g vaj156 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
15.6g cukor60 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
21.8g finomliszt79 kcal
máz
-
6.2g tojásfehérje3 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
423
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
455
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 246.1 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1036 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1701.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 798.9 g
-
Cukor 561 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 170.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2068 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 2027 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 478 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 503 micro
Összesen
5456
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
423
kcal
Hozzávalók
tészta
-
280 g vaj
-
40 g cukrozatlan kakaópor
-
1 ek instant kávé
-
200 g cukor
-
1 csipet só
-
2 db tojássárgája
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
280 g finomliszt
máz
-
2 db tojásfehérje
-
2 bögre porcukor
-
4 csepp ételfesték
Elkészítés
tészta
- A vajból kb. 4 evőkanálnyit felolvasztunk a mikróban, és hozzákeverjük a kakaóport és a meleg vízben feloldott instant kávét, egy sűrű, sima krém lesz belőle. Félretesszük hűlni.
- Egy másik tálban mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral és a sóval. Majd hozzáadjuk a kakaós vajat is. Ezután szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgájákat egyesével elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a vaníliát is.
- Elkezdjük a lisztet is apránként hozzáadni, amíg össze nem áll a tészta. 3 egyenlő részre osztva, a hűtőben hagyjuk pihenni legalább 45 percen keresztül. (Minél több, annál jobb.)
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd hűtőből kivéve lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. fél centi vastagra, és körszaggatóval szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kb. 10-12 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve 5 percet tepsin hagyjuk hűlni, aztán áttesszük sütőrácsra, és várjuk, hogy teljesen kihűljön. Addig ismételjük, amíg az összes tészta el nem fogy. (Rengeteg lesz belőle, 32-46 db (nekem 3 és fél tepsi volt, mire az összes tésztát sikerült kinyújtani, szaggatni, sütni).)
- Ha a korongok teljesen kihűltek, lehet csinálni a tetejére a díszítést. Ehhez a megmaradt 2 tojásfehérjét felverjük a 2 bögre porcukorral. Elég híg lesz. 2 evőkanálnyit elveszünk belőle, és ételszínezékkel színezzük. Nyomózsákba vagy kis uzsonnás zacskókba tesszük a krémet, és apró lyukakat vágunk a csücskére.
- Először a fehéren maradt krémet nyomjuk rá körben, utána a színeseket nyomjuk rá, és egy fogpiszkálóval vonalakat és mintákat húzunk, ettől lesz olyan márványos a végeredmény. Egyszerre érdemes párral dolgozni csak (3-4 darabbal), mert a máz gyorsan szárad. Ha az összeset feldíszítettük, hagyjuk teljesen megszilárdulni a mázat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1784
- Feltöltés dátuma: 2016. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Eleinte teljesen másnak indult ez a recept is, de valahogyan a végére ez kerekedett belőle, ami természetesen nem baj, viszont ezzel a cukormázas történettel extra-extra édes lett a sütemény (mit tehetek róla, ha valaki így szereti), de én saját magamnak megtartottam párat meztelenül, ami nekem sokkal jobban ízlett.