Marhasült pikáns csokoládészószban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
225g marhacomb320 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
71 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
10 kcal
-
3g vörösborecet0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
100g marha alaplé0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g étcsokoládé82 kcal
Összesen
605
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
900g marhacomb1278 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
41 kcal
-
10g vörösborecet2 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
400g marha alaplé0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
Összesen
2418
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
43.1g marhacomb61 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
-
16.3g vöröshagyma6 kcal
-
2.4g sűrített paradicsom2 kcal
-
0.5g vörösborecet0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
19.2g marha alaplé0 kcal
-
9.6g fehérbor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g étcsokoládé16 kcal
Összesen
117
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 568 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 297.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 686 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
605
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 209.4 g
Zsír
-
Összesen 101.9 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 554 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3978.1 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 314 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 2271 mg
-
Nátrium 651 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.3 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1191.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 39 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 752 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 844 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 2743 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 2542 micro
Összesen
2418
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 689 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
-
90 dkg marhacomb
-
5 dkg finomliszt
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
2 ek vörösborecet
-
1 csokor petrezselyem
-
2 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húsból ujjnyi vastag szeleteket vágunk, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben olajon elősütjük.
- Egy lábasban kevés olajon megfuttatjuk a vékony karikára vágott vöröshagymát.
- Hozzákeverjük a paradicsompürét, borecetet, és egy percet még pirítjuk.
- Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a húslevest és a fehérbort is, majd ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
- A húsokat beletesszük a lébe, és befedve, kis lángon két órán keresztül pároljuk, hogy jó omlós legyen.Néha pótoljuk a levét.
- Ha kész, a húst kivesszük a szószból, amibe belekeverjük a reszelt csokoládét.
- A szeleteket a mártással leöntve, csőtésztával tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 11937
- Feltöltés dátuma: 2011. december 12.
Ajánló
Köretként csőtésztát főzzünk hozzá, ami a szósszal összekeverve, szintén nagyon finom. Ha szép selymes mártást szeretnénk, akkor a végén szűrőn passzírozzuk át a szószt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már régóta ki szerettem volna próbálni egy olyan receptet, ahol a húshoz csokoládés öntet társul és most ennek is eljött az ideje. Nem csalódtam, nagyon ízlett. A csoki íze nem érződik annyira erőteljesen a szószban, de ettől lesz olyan sejtelmesen pikáns. A receptet "Az ibériai konyha" (Szabó Béla - Klement András) című szakácskönyvben találtam.