r
Nosalty Logó

Marhasült pikáns csokoládészószban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Marhasült pikáns csokoládészószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    209.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3978.1 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2271 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2743 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    2542 micro
Összesen 2418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    689 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsból ujjnyi vastag szeleteket vágunk, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben olajon elősütjük.
  2. Egy lábasban kevés olajon megfuttatjuk a vékony karikára vágott vöröshagymát.
  3. Hozzákeverjük a paradicsompürét, borecetet, és egy percet még pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a húslevest és a fehérbort is, majd ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  5. A húsokat beletesszük a lébe, és befedve, kis lángon két órán keresztül pároljuk, hogy jó omlós legyen.Néha pótoljuk a levét.
  6. Ha kész, a húst kivesszük a szószból, amibe belekeverjük a reszelt csokoládét.
  7. A szeleteket a mártással leöntve, csőtésztával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11937
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Ajánló

Köretként csőtésztát főzzünk hozzá, ami a szósszal összekeverve, szintén nagyon finom. Ha szép selymes mártást szeretnénk, akkor a végén szűrőn passzírozzuk át a szószt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta ki szerettem volna próbálni egy olyan receptet, ahol a húshoz csokoládés öntet társul és most ennek is eljött az ideje. Nem csalódtam, nagyon ízlett. A csoki íze nem érződik annyira erőteljesen a szószban, de ettől lesz olyan sejtelmesen pikáns. A receptet "Az ibériai konyha" (Szabó Béla - Klement András) című szakácskönyvben találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...