adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g marhafarok183 kcal
-
63g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
188g vajrépa43 kcal
-
58g vajbab18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
310
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g marhafarok734 kcal
-
250g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
750g vajrépa170 kcal
-
230g vajbab71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
11g só0 kcal
Összesen
1240
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
20.1g marhafarok37 kcal
-
12.5g víz0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
8g sárgarépa3 kcal
-
37.6g vajrépa9 kcal
-
11.5g vajbab4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.6g só0 kcal
Összesen
63
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1591.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 1363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 320.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3009 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
310
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6364.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 5453 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1283.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1209 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12037 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 538 micro
Összesen
1240
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 248 micro
-
β-karotin 604 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg marhafarok
-
2.5 dl víz
-
2 ek olívaolaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 teáskanál bors
-
1 ek petrezselyem
-
1 ek kakukkfű
-
1 ek só
Elkészítés
- Egy hőálló, minimum 3.5 literes edénybe öntjük a vizet, és a felszeletelt marhafarkat is belehelyezzük. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Ha Slow Cooker-ben készítjük, akkor a vizet és a húst abba helyezzük, és magas hőfokra állítjuk. Ha 8 vagy több órán át szeretnénk magára hagyni, akkor alacsony hőfokra állítsuk.
- Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük.
- A hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pirítjuk benne.
- A hagymát és a sütőolajat a vízre és húsra öntjük.
- A sárgarépát és vajrépát meghámozzuk és feldaraboljuk. A vízbe dobjuk.
- A vajbabot leszűrjük, átmossuk, és a zöldségekhez adjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi.
- Borssal, petrezselyemmel és kakukkfűvel megszórjuk, és minimum 2 órán át lefedve a sütőben pároljuk. Slow Cookerben magas hőfokon 3 óra alatt kész, alacsony hőfokon minimum 5 óra. Tálalás előtt sózzuk.
- Másnap felmelegítve még finomabb. 4 személyre tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20x15
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1719
- Feltöltés dátuma: 2016. október 04.
Ajánló
Ősszel és télen kiváló lélekmelegítő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hús leomlik a csontól, a zöldségek puhák, nyoma sincs az unalmas burgonyának. Érdemes beszerezni egy Slow Cooker-t, abban reggel bekészíthetjük, és délutánra kész. Magára hagyhatjuk egész nap, ha van benne elég folyadék, nem fog leégni és elpárologni sem.