r
Nosalty Logó

Marcipános tallér - kokárda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Marcipános tallér - kokárda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    275.3 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.7 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1863 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1826 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 5145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 464 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összegyúrjuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kerek formákkal kiszaggatjuk.
  2. Sütőben megsütjük.
  3. A kekszeket nutellával összeragasztjuk.
  4. A marcipánt összegyúrjuk, kinyújtjuk, és ugyanazzal a formával, amivel a kekszeket szaggattuk, kiszaggatjuk.
  5. Az összeragasztott kekszek tetejét vékonyan kenjük be sárgabaracklekvárral, és fedjük be a marcipán tallérokkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5468
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Ajánló

Ha nincs elég marcipán, akkor csokoládéval is lehet burkolni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerepel a várólistámon ez a keksz. Bár amikor rátaláltam az interneten, képet nem adtak hozzá. Ennek ellenére a kíváncsiságom nem szűnt. Most összekötöttem egy névnapi köszöntést a közelgő március 15-vel. Az eredeti recept 50 dkg marcipánnal burkolja, bár én ezt nagyon soknak tartom. Hogy én mennyit használtam nem tudom, mert a különböző maradékokat tüntettem el sorban a hűtőből. Kb. 34 tallér készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...