r
Nosalty Logó

Marcipános oroszkrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános oroszkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 4804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük, kivajazunk egy kisebb átmérőjű tortaformát.
  2. Felverjük a tojásfehérjéket kézi robotgéppel, először csak félkemény habbá. Ha ezt állagot megkaptuk, akkor hozzáadunk 2 ek cukrot. A cukorral együtt nagyon kemény habbá verjük. Félretesszük a hűtőbe.
  3. A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, és addig keverjük kézi robotgéppel, míg krémszínű lesz. Ehhez a masszához keverjük a lisztet, kanalanként. A legvégén óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérje habot.
  4. A piskótát beleöntjük a tortaformába, és sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, három egyforma lapra szeljük.
  6. A krémhez a pudingokat megfőzzük a cukorral, de nem a megszokott tej-pudingpor aránnyal. (2 csomag pudingporhoz mindössze 400 ml tejet használunk. Normális esetben egy cs. porhoz kell 500 ml, de így egy rendkívül sűrű masszát kapunk majd.)
  7. Ha kész a jó sűrű puding, hozzáadjuk a rumaromát és a felvert tejszínt (kézi habverővel), kisebb adagokban hozzákeverjük.
  8. A torta összeállítása és díszítése: Félretesszük a legszebb tortalapot, ez kerül majd legfelülre. Az egyetlen tojásfehérjénket félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a porcukrot. Addig keverjük a habverővel, amíg fényes masszát kapunk.
  9. A cukormázat beletöltjük zacskóba, melynek kicsit levágtunk a sarkából. Félretesszük.
  10. A legalsónak szánt piskótalapot helyezzük tortatartóra, és kenjük meg a krém egyharmadával. Helyezzük rá a középső lapot, szintén kenjük meg ugyanennyi krémmel. Végül helyezzük rá a legszebb lapot és a maradék krémet oszlassuk el az egész tortán. A tetején és az oldalán is!
  11. A marcipánt sok porcukorral nyújtsuk ki (sodrófa segítségével, mintha tésztát nyújtanánk liszttel). Akkora legyen, hogy az egész tortát letakarja. (Én egy hosszabb anyaggal körbetekertem a torta oldalát és egy masnit kötöttem rá, hogy díszesebb legyen és így jól el lehet fedni, ha a marcipán széle rojtos, vagy nem szép.)
  12. Utolsó lépésként a cukormázzal rajzoljunk mintákat a torta tetejére és tejszín "turbánokkal" díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16503
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát anyukám szülinapjára készítettem el. Igazán különlegeset akartam ajándékozni és mivel az ő kedvence a fehér szín, olyan tortát akartam, amelynek az íze is harmonizál a fehér összhatással. Ezért döntöttem az oroszkrémtorta mellett. A marcipános bevonat nem is volt tervben, de amikor megláttam a boltban, gondoltam, kipróbálom... Most már biztos, hogy soha többé nem készíteném másként (marcipán nélkül) ezt a tortát, mivel az íze csodálatosan harmonizál a vaníliás-rumos krémmel. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...