Marcipános oroszkrémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
1g vaj8 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
33g tej19 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
13g marcipán58 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
401
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
400g tej224 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
150g marcipán693 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
4804
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
16.8g tojás21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
A krémhez
-
4.6g vaníliás pudingpor18 kcal
-
20.4g tej11 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
15.3g habtejszín45 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
7.7g marcipán35 kcal
-
6.1g porcukor24 kcal
-
2g tojásfehérje1 kcal
-
15.3g habtejszín45 kcal
Összesen
246
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
401
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 86 g
Zsír
-
Összesen 264.9 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3280.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1056 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 1059 mg
-
Nátrium 912 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.4 g
-
Cukor 354 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 657.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2234 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 967 mg
-
Retinol - A vitamin: 2203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1477 micro
Összesen
4804
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
400 ml tej
-
6 ek cukor
-
5 ml rumaroma
A díszítéshez
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük, kivajazunk egy kisebb átmérőjű tortaformát.
- Felverjük a tojásfehérjéket kézi robotgéppel, először csak félkemény habbá. Ha ezt állagot megkaptuk, akkor hozzáadunk 2 ek cukrot. A cukorral együtt nagyon kemény habbá verjük. Félretesszük a hűtőbe.
- A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, és addig keverjük kézi robotgéppel, míg krémszínű lesz. Ehhez a masszához keverjük a lisztet, kanalanként. A legvégén óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérje habot.
- A piskótát beleöntjük a tortaformába, és sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már hideg, három egyforma lapra szeljük.
- A krémhez a pudingokat megfőzzük a cukorral, de nem a megszokott tej-pudingpor aránnyal. (2 csomag pudingporhoz mindössze 400 ml tejet használunk. Normális esetben egy cs. porhoz kell 500 ml, de így egy rendkívül sűrű masszát kapunk majd.)
- Ha kész a jó sűrű puding, hozzáadjuk a rumaromát és a felvert tejszínt (kézi habverővel), kisebb adagokban hozzákeverjük.
- A torta összeállítása és díszítése: Félretesszük a legszebb tortalapot, ez kerül majd legfelülre. Az egyetlen tojásfehérjénket félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a porcukrot. Addig keverjük a habverővel, amíg fényes masszát kapunk.
- A cukormázat beletöltjük zacskóba, melynek kicsit levágtunk a sarkából. Félretesszük.
- A legalsónak szánt piskótalapot helyezzük tortatartóra, és kenjük meg a krém egyharmadával. Helyezzük rá a középső lapot, szintén kenjük meg ugyanennyi krémmel. Végül helyezzük rá a legszebb lapot és a maradék krémet oszlassuk el az egész tortán. A tetején és az oldalán is!
- A marcipánt sok porcukorral nyújtsuk ki (sodrófa segítségével, mintha tésztát nyújtanánk liszttel). Akkora legyen, hogy az egész tortát letakarja. (Én egy hosszabb anyaggal körbetekertem a torta oldalát és egy masnit kötöttem rá, hogy díszesebb legyen és így jól el lehet fedni, ha a marcipán széle rojtos, vagy nem szép.)
- Utolsó lépésként a cukormázzal rajzoljunk mintákat a torta tetejére és tejszín "turbánokkal" díszítsük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16511
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a tortát anyukám szülinapjára készítettem el. Igazán különlegeset akartam ajándékozni és mivel az ő kedvence a fehér szín, olyan tortát akartam, amelynek az íze is harmonizál a fehér összhatással. Ezért döntöttem az oroszkrémtorta mellett. A marcipános bevonat nem is volt tervben, de amikor megláttam a boltban, gondoltam, kipróbálom... Most már biztos, hogy soha többé nem készíteném másként (marcipán nélkül) ezt a tortát, mivel az íze csodálatosan harmonizál a vaníliás-rumos krémmel. Érdemes kipróbálni.