r
Nosalty Logó

Mángoldos ricottával töltött kagylótészta sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mángoldos ricottával töltött kagylótészta sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1718.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    10149 micro
Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    764 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    6817 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    139 micro
  • Lut-zea
    20298 micro
Összesen 1639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    2273 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mángold leveleket apróra vágjuk, majd serpenyőben olívaolajjal egy perc alatt megpároljuk. Sót, borsot teszünk hozzá, és némi igen apró szemű kapribogyót, végül pár levél aprított bazsalikom levelet. Annyi levelet rakjunk a túróhoz, amennyit kedvünk, ízlésünk kíván.
  2. A tésztákat forró vízbe dobjuk, és pár perc alatt félkészre főzzük (mivel a tervem az volt, hogy a végső puhaságot a sütőben éri majd el). A tésztákat leszűrjük, majd mindegyikbe kanalazunk egy kis tölteléket.
  3. Lila sonkahagymát olívaolajon megpirítunk (de nem egészen üvegere, mert azt szerettem volna, hogy evés közben, amikor ráharapok, legyen némi ellenállása). Ezt felöntjük jó sok paradicsomszósszal. A szószt beletesszük egy tepsibe, és belekeverünk vagy három gerezd aprított fokhagymát.
  4. Ebbe az alapba helyezzük a csigatésztákat töltelékkel felfelé, majd sajtot reszelünk rá. Betoljuk a sütőbe 140 fokon alsó-felső hőre. Amikor a tészta a szószban kezd kellően puha lenni, gyorsan rápirítunk a sajtra 180 fokon hőlégkeveréssel.
  5. Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2374
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Remek, könnyen elkészíthető tésztás étel. Kiadós, mutatós és finom.  Bővebb információk a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...