Mangó hajó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
mascarponés krém
-
13g mascarpone51 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
mangószósz
tészta
-
34g leveles tészta128 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
243
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
mascarponés krém
-
50g mascarpone202 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
mangószósz
tészta
-
138g leveles tészta510 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
971
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
mascarponés krém
-
10.5g mascarpone42 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
mangószósz
tészta
-
28.8g leveles tészta107 kcal
-
11.5g tojás14 kcal
Összesen
203
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
243
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 157.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 909 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
971
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
mascarponés krém
-
1 ek porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
0.5 citromból nyert citromhéj
mangószósz
tészta
-
0.5 csomag leveles tészta
-
1 db tojás
Elkészítés
mascarponés krém
- A leveles tésztát hűtőből kivéve letekerjük, és levágjuk a felét. Csak ennyi kell, a másik felét lehet visszatenni a hűtőbe későbbi felhasználásra. Szóval, ami elől maradt tészta, 8 felé vágjuk (nekem téglalapok jöttek ki). Ezután 4-et ráteszünk sütőpapírral bélelt tepsire, a maradék 4-ből pedig egy kisebb téglalapot vágunk ki, mint egy kb 1 centis keret. Mondanom sem kell, hogy ez a 'keret' fog kerülni az alap tetejére, hogy egyfajta szegélye legyen a süteménynek.
- Az alapot megszurkodjuk villával, és a tetejüket megkenjük tojással, de csak ha olyan kedvünk van. Ha nincs tojás, lehet egy kis tejjel is bekenni a széleket.
- 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép barnák nem lesznek, és megpuffadtak (kb. 10-15 perc).
- A töltelékhez a mascarponét összekeverjük a porcukorral, vaníliával és citrommal.
- A szószhoz megpucoljuk a mangót, és összevagdossuk pici darabokra. Edénybe tesszük a cukorral együtt, és felfőzzük. Egy picit elfőzzük a levét, hogy szósz állaga legyen az egésznek. Hagyjuk egy kicsit hűlni utána.
- A tésztát kivesszük a sütőből, és egy picit visszanyomjuk a közepét, ha nagyon megduzzadt volna, majd ezt is hagyjuk hűlni egy picit.
- Na, a végső lépés pedig az összeállítás: vesszük a tésztát, belekanalazunk egy kevés mascarponét, majd ennél is kevesebb mangós szószt. Ha nagyon elegánsak akarunk lenni, kis porckorral megszórjuk, és már tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1731
- Feltöltés dátuma: 2015. május 17.
Ajánló
Én épp akkor a mangót találtam szimpatikusnak, de ez az, amit komolyan bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Eperrel tudom ajánlani, az biztos nagyon finom. De ilyen gyümölcsös szószt bármikor lehet fagyasztott gyümölcsből is csinálni. De aki ezt a szószt is el akarja hagyni, annak nyugodtan lehet friss gyümölcsöket apróra kockázni, és a mascarpone tetejére halmozni. Friss és üdítő!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Eredetileg eperrel láttam ezt a receptet, de a zöldségesnél megláttam a mangókat, és nem tudtam ellenállni nekik (az mellékes, hogy le akartak húzni vele >.