r
Nosalty Logó

Mandulás-csokidarabos-zabpelyhes cookie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-csokidarabos-zabpelyhes cookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5049 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5523.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    716 mg
  • Foszfor
    1882 mg
  • Nátrium
    2131 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 5049 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a cukorral, szódabikarbónával és sóval alaposan összekeverjük.
  2. A zabpelyhet és a mandulát a tepsibe helyezett sütőpapírra szórva 180 °C-ra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  3. A margarint, mézet, vanília aromát, tojást és a feldarabolt csokit a lisztes keverékhez adjuk, jó alaposan összedolgozzuk.
  4. A masszából diónyi golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hagyjunk helyet a golyócskák között, mert elterülnek és megduzzadnak sütés közben - 9 darab az ideális mennyiség.
  5. 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5639
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ünnepek alatt eléggé hozzászoktunk az ebéd utáni desszertezéshez, viszont szerettem volna valami kevésbé megterhelőt és kevésbé hízlalós finomságot készíteni. Egy amerikai oldalon találtam egy mandulás bögrés cookie-t, azt gondoltam picit tovább, és mivel én könnyebben igazodom el a grammos recepteken, leméricskéltem, és feljegyeztem, miből mennyi került a sütibe. Mivel fincsire sikeredett, szívesen megosztom veletek is! :) Jó étvágyat hozzá! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...