r
Nosalty Logó

Málnás tejfölös Süni torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Málnás tejfölös Süni torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 3593 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    232.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1819 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1439 micro
Összesen 3593 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat fehérjére és sárgájára választjuk. A fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a maradék cukorral és sóval fehéredésig keverjük, ekkor hozzáadjuk a lágy margarint, és alaposan felhabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet is, míg egy sűrű masszát nem kapunk.
  3. A sárga masszánkat először fellazítjuk egy ek fehérjehabbal, majd a többi habot óvatosan hozzáforgatjuk, míg nagyjából egynemű nem lesz a tésztánk.
  4. A tortaforma aljára sütőpapír kerül, az oldalát margarinnal megkenjük, így öntjük bele a tésztánkat, és spatula segítségével egyenletesen eloszlatjuk a tetejét.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 20- 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. Mikor a tészta kihűlt, a tetejéről 1 cm vastagságú kört leválasztunk, ezt félretesszük, mert vissza fog rá kerülni.
  2. A vastagabb tortarész belsejét kibelezzük egy kiskanál segítségével, hogy csak az alján s az oldalán maradjon egy-egy cm vastag fala. A kiszedett piskótát a kezünkkel elmorzsoljuk, nyakon öntjük a tejföllel, vaníliás cukorral, sóval, rumaromával, és összedolgozzuk.
  3. Az így kapott krémünk felét visszatöltjük a kibelezett tortánkba, erre kerül egy réteg málna, majd a kencénk másik fele, végül az elején levágott piskóta szeletünk.
  4. Így mehet a hűtőbe pihenni egy kicsit.

Dekoráció

  1. A torta külsejének borításához a habtejszínből, pár szem málnából, cukorból, habfixálóból kemény habot verünk.
  2. Ezt kenjük rá a piskótánkra.
  3. Végül a fehér és keserű csoki forgácsokat óvatosan kézzel felvisszük a tortánk oldalára és a tetejének külső peremére.
  4. Ekkor a dekortollak segítségével megrajzoljuk a süni füleit, szemét és lábacskáit is. Ezzel el is készültünk a nagy művel :D
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1468
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 29.

Ajánló

Én a süni arcához, lábacskáihoz vásárolt dekortollat használtam 3 ízben: keserűcsoki, tejcsoki, fehércsoki.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Mivel van egy sünidisznónk, így adta magát az ötlet, hogy férjem születésnapjára süni legyen a tortán a minta :D

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...