r
Nosalty Logó

Málnás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás sajttorta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1062 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1624 micro
Összesen 4806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, 5 dkg cukrot,1 csomag vaníliás cukrot, csipet sót, a tojassárgát és a kis darabokra vágott 5 dkg vajat gyors mozdulatokkal simára eldolgozzuk. (Szükség esetén 1-2 tk vizet is adjunk hozzá.)
  2. A tésztáta tortaforma aljának megfelelő méretűrekinyújtjuk (egy kapcsos tortaforma, amit előzőleg kikenünk,vagy papírral kibélelünk), majd egy villával több helyen megszurkáljuk.
  3. Belehelyezzük a formába a kinyújtott tésztát,és kb. 40 percre hidegre tesszük.
  4. A tojásokat a 20 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral 7 percig habossá verjük.
  5. Hozzákeverjük a krémsajtot, a tejszínt és a keményítőt, majd ugyanúgy a mélyhűtött málnát (nem felolvasztani!).
  6. A tésztaalapot 2 ek liszttel megszórjuk, és a krémsajtos masszát elsimítjuk rajta.
  7. Előmelegített sütőben a legalsó sínen megsütjük. (Ha nagyon barnulna, 1 óra után sütőpapírral fedjük le.)
  8. Késsel leválasztjuk a tortaforma oldaláról a tésztát, és minimum 4 órán át a formában hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14416
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 02.

Ajánló

Ajánlatos egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. Finom hozzá a crème fraîche.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagylányom születésnapi tortájának készült ez a különösen szaftos, pikáns ízű, nagyon finom sütemény.  Én ehető virágokkal dekoráltam, aminek nagy sikere volt.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...