Málnás ricottatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1020
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
4085
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
Kekszes alap
-
8.3g oreo keksz40 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
Málnazselé
Ricottakrém
-
23.7g ricotta36 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
2.4g víz0 kcal
Összesen
195
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1195.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 326.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 430 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 417 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
1020
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 220.7 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 639 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4782.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 1443 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 1326 mg
-
Nátrium 1571 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.8 g
-
Cukor 326 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 1307.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1721 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 1670 micro
-
α-karotin 128 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1090 micro
Összesen
4085
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Kekszes alap
-
8 dkg vaj
Málnazselé
Ricottakrém
-
50 dkg ricotta
-
10 dkg porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 dl habtejszín
-
1 dkg zselatin
-
50 ml víz
Elkészítés
Kekszes alap
- A kekszet morzsalékosra aprítjuk egy késes darálóval, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
- Ezután belenyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába, és hidegre tesszük. Az oldalát is kibéleljük sütőpapírral.
Málnazselé
- A málnát összeforgatjuk a cukorral, citromlével, majd kb. 10-15 perc alatt felfőzzük, a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átszűrve felfogjuk a magokat.
- Közben fél deciliter hideg vízben elkeverünk 1 dkg zselatint, hagyjuk duzzadni, majd 45 másodperc alatt feloldjuk a mikróban.
- Végül hozzákeverjük a málnapéphez, hűlni hagyjuk.
Ricottakrém
- A ricottát simára keverjük a cukorral, vaníliával és a reszelt citromhéjjal.
- Közben a zselatin elkeverjük a hideg vízben, ha megduzzadt, folyós állagúra melegítjük, kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt langyosra melegítjük, és elkeverjük a zselatinnal, ha teljesen kihűlt, a ricottához keverjük.
- A kétféle masszának azonos állagúnak kell lennie, ekkor kezdhetjük el összeállítani. Ha túl meleg és folyós lenne valamelyik, egy kis időre hűtőbe tesszük.
- Összeállítás: a dermedt kekszes alapot kivesszük a hűtőből, majd felváltva előbb a ricottás krémből teszünk egy merőkanállal a forma közepére egy adagot, ezután a málnás zseléből teszünk egy adagot az előző krém közepére, ezt addig ismételjük, amíg tart a kétféle krém. Az utolsó adag málnazselét félretesszük, ezzel vonjuk be majd a tetejét.
- Ha kész, hidegre tesszük dermedni, ha már kissé megdermedt, bevonjuk a tetejét is a maradék málnazselével. Végül egy éjszakára hidegre tesszük.
- Tepsi mérete: 18
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9277
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, nyári desszert, és még a sütőt sem kellett hozzá bekapcsolni.