r
Nosalty Logó

Málnás joghurtkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Málnás joghurtkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 1911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét és a lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha kész, lehúzzuk róla a papírt. A tepsit -amiben sütöttük- elmossuk, és kibéleljük az oldalát és az alját is folpackkal. Visszatesszük a kihűlt piskótát.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
  5. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd pici vízzel, kis lángon felolvasztjuk. Ne forraljuk, épp csak melegítsük. Tegyük őt is félre picit hűlni.
  6. A joghurtot keverjük simára a porcukorral, vegyünk ki belőle 1 evőkanálnyit, és keverjük el a langyosra hűlt zselatinnal, majd keverjük hozzá a joghurthoz.
  7. Forgassuk bele óvatosan a tejszínhabot.
  8. A joghurtos massza felét öntsük a piskótalapra.
  9. A málnából 9 szép szemet tegyünk félre a díszítéshez, a maradékot vágjuk félbe, és sűrűn rakjuk a joghurtos rétegre.
  10. Öntsük rá a joghurt másik felét, és mehet pár órára a hűtőbe. Mikor kezd dermedni, tegyük a tetejére a 9 szem málnát úgy, ahogy a szeletek lesznek. (Én késsel halványan meghúztam a szeletek helyét, mikor betettem a hűtőbe.)
  11. Néhány óra után szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 669
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 35415
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Ajánló

Ha nem görög joghurtot használunk, akkor tegyünk bele több zselatint, a görög joghurt sűrűbb, mint a sima. Ez a süti alapvetően a "krémes" és nem a "gumis" kategória, épp csak annyi a zselatin benne, hogy összefogja a krémet, de nem lesz betonkemény. Ha valaki olyat szeretne, 6 lap zselatint nyugodtan tegyen bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás joghurtkocka
Szofika 104 recept

Ebben a melegben semmi mást nem kívánok enni, mint gyümölcsös édességet. Pihe-puha piskóta, könnyű joghurt és friss gyümölcs, mi kell ennél több? Természetesen más gyümölccsel is megállja a helyét, ami épp elérhető.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...