r
Nosalty Logó

Málnás charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cukroskata
Málnás charlotte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 2515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2537 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1817 micro
Összesen 2515 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra állítva.
  2. A tojások fehérjét a sárgájától szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a robotgéppel.
  3. Továbbverjük az édesítővel, majd a tojássárgájával. Ezután jön a liszt, azzal már nem verjük, hanem kanállal óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, elkeverjük.
  4. A sütőhöz kapott nagy, lapos tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rásimítjuk a masszát. A sütőt 180 fokra állítjuk, és a tésztát megsütjük. Nagyon hamar megsül.
  5. Még melegen, a sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. (Régebben én is nedvesített konyharuhába tekergettem, de rájöttem, hogy erre semmi szükség. A sütőpapírral együtt feltekerve remek tekercs lesz, egy művelet megspórolva, és nem kell kimosni a konyharuhát.)
  6. Amikor kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és megkenjük a málnalekvárral*, visszatekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.
  7. Pár szem szép málnát félreteszünk a díszítéshez, a többinek a felét leturmixoljuk, összekeverjük az édesítővel és a zselatinnal, hozzáöntünk kb 1 dl vizet, és jó melegre megfőzzük, de nem forraljuk fel. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elkeverjük a kihűlt, zselatinos málnával. Hozzákeverjük a maradék málnát is.
  8. Egy gömbölyű tálat kibélelünk a piskótaszeletekkel, meglocsoljuk egy kis rummal, és beleöntjük a málnás, tejszínes krémet. Ezután be a hűtőbe, és várhat másnapig.
  9. Tálaláskor a szélét egy késsel meglazítjuk, és kiborítjuk egy tálra.
  10. Tejszínhabbal és a félretett málnaszemekkel díszíthetjük.
  11. *A málnalekvárhoz a málnát egy lábosba tettem, beledobtam egy vaníliarudat, kevés édesítőt, és addig főztem, amíg besűrűsödött. Nem adtam hozzá semmi tartósítót, pár napig a hűtőben így is elállna, ha nem fogyna el.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 42500
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 27.

Ajánló

A zsírtartalmát lehet csökkenteni, ha a fele tejszín helyett joghurtot teszünk bele. Az elkészítési időt pedig, ha készen vett piskótatekercset használunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cukroskata 25 recept

Vége az eperszezonnak, de itt a málna, a kedvenc gyümölcsöm. Ha pedig itt a málna, akkor mi sem egyszerűbb, finomabb, és szebb, mint a málnás charlotte. A charlotte mindig jó választás. Könnyű, finom, elronthatatlan, remekül néz ki, és jól szállítható. Én is vendégségbe vittem.

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...