r
Nosalty Logó

Málnalekváros trüffeltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnalekváros trüffeltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 5490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    323.9 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3449.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.2 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 5490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a liszttel a cukorral, szódabikarbónával, és a kakaóval kikeverjük. Majd a kemény habbá vert fehérjét összekeverjük a masszával. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Lehetőleg süssünk vastag piskótát, hogy 3-4 felé tudjuk vágni.
  2. A krémhez 2 dl vizet a cukor felével felforralunk, a cukor másik felét a kakaóporral elkeverve adjuk a forró sziruphoz, majd belekeverünk 15 dkg vajat/margarint.
  3. Hagyjuk, hogy hidegre hűljön, majd a másik 15 dkg puha vajat/margarint hozzáadva krémesre keverjük. (Zselatinfixet keverünk bele ha szükséges, de elhagyható.)
  4. A három piskótalapból kettőt bekenünk a málnalekvárral, majd a trüffelkrémmel összetöltjük a lapokat úgy, hogy a krémes rétegre egy málnalekváros lapot borítunk. Ha marad elég krém, akkor kívűl bevonjuk a tortát, de ha nem elég, akkor tejszínnel (én tejszínnel vontam be, mert sok réteget csináltam). Majd a hűtőbe tesszük dermedni.
  5. A marcipánból kis golyókat formálunk, majd kakaóporba forgatjuk őket, és 10 percre a fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen kettévágni. Mindegyiket kettévágjuk, körberakjuk a torta tetejét a fél golyókkal, és megszórjuk a maradék kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 27x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5577
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétra kerestem valami egyszerű, de mégis látványos süteményt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...