r
Nosalty Logó

Málnalekváros trüffeltorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Málnalekváros trüffeltorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

916
Kalória
16.1g
Fehérje
99g
Szénhidrátok
54g
Zsír
103.5g
Víz
347.6g
Koleszterin
6.6g
Rost
68.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 5490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    323.9 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3449.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.2 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    620.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 5490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a liszttel a cukorral, szódabikarbónával, és a kakaóval kikeverjük. Majd a kemény habbá vert fehérjét összekeverjük a masszával. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Lehetőleg süssünk vastag piskótát, hogy 3-4 felé tudjuk vágni.
  2. A krémhez 2 dl vizet a cukor felével felforralunk, a cukor másik felét a kakaóporral elkeverve adjuk a forró sziruphoz, majd belekeverünk 15 dkg vajat/margarint.
  3. Hagyjuk, hogy hidegre hűljön, majd a másik 15 dkg puha vajat/margarint hozzáadva krémesre keverjük. (Zselatinfixet keverünk bele ha szükséges, de elhagyható.)
  4. A három piskótalapból kettőt bekenünk a málnalekvárral, majd a trüffelkrémmel összetöltjük a lapokat úgy, hogy a krémes rétegre egy málnalekváros lapot borítunk. Ha marad elég krém, akkor kívűl bevonjuk a tortát, de ha nem elég, akkor tejszínnel (én tejszínnel vontam be, mert sok réteget csináltam). Majd a hűtőbe tesszük dermedni.
  5. A marcipánból kis golyókat formálunk, majd kakaóporba forgatjuk őket, és 10 percre a fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen kettévágni. Mindegyiket kettévágjuk, körberakjuk a torta tetejét a fél golyókkal, és megszórjuk a maradék kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 27x35

Húsvétra kerestem valami egyszerű, de mégis látványos süteményt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!