r
Nosalty Logó

Málnakrémes csokitorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Málnakrémes csokitorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A málnakrémhez

A tetejére

Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A málnakrémhez

A tetejére

Összesen 3094 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A málnakrémhez

A tetejére

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6977.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1689 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2694 micro
Összesen 3094 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A málnakrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 4 tojást szétválasztunk, a sárgájához 4 evőkanálkristálycukrot adunk és habosra keverjük, majd hozzáadunk 8evőkanál langyos vizet és 8 evőkanál lisztet és fél csomag sütőport és a 3 evőkanál kakaóport. Ezt jól elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá felverjük, és a két masszát összekeverjük. Kivajazott, sütőpapírral bélelt 26 cm-es kerek tortaformába öntjük. 180 fokon kb. 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Ezt a piskótát kétszer készítjük el, mert nem lesz igazán magas.
  4. A fagyasztott málnát egy tálba tesszük a cukorral és elkezdjük melegíteni.
  5. Közben a vaníliás pudingport kikeverjük a 3 evőkanál vízzel, ha szükséges akkor tegyünk még hozzá, hogy jól eltudjuk keverni. Majd a forró málnához öntjük és kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  6. Ha a piskóták megsültek, kettévágjuk és a málnakrémet egyenletesen elosztjuk (ez az ami nekem soha nem sikerül) a lapok között.
  7. A csoki pudingot a csomagoláson található leírások szerint elkészítjük és a torta tetejére és oldalára kenjük. A tetején egy villa segítségével eligazgatjuk. Hagytam a málnából díszítésnek, de annyira összeplöttyedt, hogy nem tudtam felhasználni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11297
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

A párom szülinapjára készítettem el ezt a tortát. Nagyon finom volt és egyáltalán nem lett édes, sőt a málnától picit savanykás is lett, de Ő éppen az ilyen édességeket szereti.

Hozzávalók

A tésztához

A málnakrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...