Mákosguba 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
957
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3824
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2502.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 1028 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 669 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.1 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 112.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
957
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.7 g
Zsír
-
Összesen 164.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 1018 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10009.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 4112 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 813 mg
-
Foszfor 2675 mg
-
Nátrium 2143 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.5 g
-
Cukor 301 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 450.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 811 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1244 micro
Összesen
3824
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szikkadt kifliket felkarikázzuk, majd közepesen meleg sütőben pár perc alatt szőkére sütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne száradjanak ki a kiflik. (Ezt a lépést akár el is hagyhatjuk, ha pont jó szikkadtak a kiflik.)
- A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 dkg cukorral felforraljuk. Ezzel a tejjel meglocsoljuk a kiflikarikákat. Figyelni kell arra, hogy ne áztassuk el a kifliket, de szárazak se maradjanak. (Ha túl soknak találjuk a tejet, akkor ne öntsük rá mindet.)
- A kiflikre egyenletesen rászórjuk a darált mák felét.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját 10 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a darált mák másik felét és belekeverjük az áztatott kifliket.
- A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kiflis masszához keverjük óvatos, nagy mozdulatokkal (úgy, hogy ne törjük össze a habot).
- Kivajazott jénaiba öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 50 percig sütjük. Akkor van készen, ha a teteje kissé megpirul és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 1009
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 122128
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 13.
Ajánló
Vaníliasodóval vagy angolkrémmel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Bíró Lajos Kossuth kiflije adta az ötletet, hogy a mákosgubát is hasonlóan készítsem el. A tojás és a tejföl, ami a hagyományos mákosgubában nem szerepel, finomabbá tette.