Majonézes zöldbabsaláta
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
116
Kalória
2.8g
Fehérje
9.8g
Szénhidrátok
8.4g
Zsír
121.6g
Víz
14.8g
Koleszterin
3.1g
Rost
4.7g
Cukor
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
116
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
464
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 121.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 789 micro
Összesen
116
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 871.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 486.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 289 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 1996 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3156 micro
Összesen
464
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
71
kcal
Elkészítés
- A babot megmossuk, kb 1 cm-es darabokra vágjuk, majd kevés fővő sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
- A majonézt elkeverjük a tejföllel, hozzákeverjük az áttört fokhagymát és a zöldpetrezselymet, sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
- A kihűlt zöldbabot elkeverjük a majonézzel, fogyasztásig hidegre tesszük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
A salátát elkésztíhetjük mirelit vagy konzerv zöldbabbal.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!