Majonézes-ecetes burgonyasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nyuszikutya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hozzávalók a burgonyához
-
375g burgonya217 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
250g víz0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
3g himalája só0 kcal
-
13g cukor48 kcal
Hozzávalók a tartármártáshoz
-
100g tejföl198 kcal
-
50g majonéz268 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
8g cukor29 kcal
Összesen
788
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hozzávalók a burgonyához
-
1500g burgonya866 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
20g ecet4 kcal
-
10g himalája só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
Hozzávalók a tartármártáshoz
-
400g tejföl792 kcal
-
200g majonéz1070 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
3146
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Hozzávalók a burgonyához
-
43g burgonya25 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
28.7g víz0 kcal
-
0.6g ecet0 kcal
-
0.3g himalája só0 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
Hozzávalók a tartármártáshoz
-
11.5g tejföl23 kcal
-
5.7g majonéz31 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
Összesen
91
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1868.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 1357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 607.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
788
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 199 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7475.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 636 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1028 mg
-
Nátrium 5429 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.8 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2429.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
3146
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a burgonyához
-
1.5 kg burgonya
-
3 közepes db vöröshagyma
-
1 l víz
-
4 ek ecet
-
1 ek himalája só
-
5 ek cukor
Hozzávalók a tartármártáshoz
-
40 dkg tejföl
-
20 dkg majonéz
-
1 ek mustár
-
himalája só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
3 ek cukor
Elkészítés
Hozzávalók a burgonyához
- Burgonyát héjában megfőzzük. Én nagyon szeretem a sárga fajtát, azon belül is, azt amelyik nem fő szét. Megtisztítjuk, karikára szeljük. Ne legyen vastag. Lehet szelni például a tojás szeletelővel.
- A vízből az ecettel, cukorral, sóval salátalevet készítünk. Legyen jó ízes, ecetes, cukros egyaránt. A megadott mennyiségek hozzávetőlegesek. Mindig hidegen kóstolom, mert forralás után túl ecet ízű lesz. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük félkarikára.
- Az ecetes salátalevet feltesszük a tűzre. Felforraljuk. Amíg felforr, lerakjuk egy jénai tálba a burgonyát a hagymával rétegezve. Ráöntjük a felforralt salátalevet. Így hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Hozzávalók a tartármártáshoz
- A tejfölt kikeverjük a majonézzel. Ízesítjük mustárral, cukorral, sóval, őrölt borssal. Ez esetben is érdemes kóstolni, egyszerre legyen a mártás édes, ugyanakkor pikáns is.
- Másnap kiszedjük a burgonyát és a hagymát egy szűrőkanállal a léből. A levet nem használjuk fel. A hagymás burgonyához hozzáöntjük a kész majonézes mártást. Óvatosan összekeverjük.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 236
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 90
- Össznézettség: 63641
- Feltöltés dátuma: 2015. június 14.
Ajánló
Ajánlom hidegtálakhoz, nyári melegben köretként bármilyen húsételhez. Hal mellé, a karácsonyi vacsorához, de önmagában is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nyuszikutya
51 recept
Szeretem a nagyobb családi összejöveteleken a hidegtálakat. El lehet készíteni előre sokféle variációban. Ez a burgonyasaláta mindig kötelező fogás, nagy sikere van. Ecetes alapízű burgonya, a majonéz krémességével.