r
Nosalty Logó

Majonézes-ecetes burgonyasaláta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nyuszikutya
Majonézes-ecetes burgonyasaláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

788
Kalória
9.5g
Fehérje
82.2g
Szénhidrátok
49.7g
Zsír
607.3g
Víz
59g
Koleszterin
7.1g
Rost
30.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 788 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 3146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 91 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 788 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7475.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    5429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 3146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a burgonyához

  1. Burgonyát héjában megfőzzük. Én nagyon szeretem a sárga fajtát, azon belül is, azt amelyik nem fő szét. Megtisztítjuk, karikára szeljük. Ne legyen vastag. Lehet szelni például a tojás szeletelővel.
  2. A vízből az ecettel, cukorral, sóval salátalevet készítünk. Legyen jó ízes, ecetes, cukros egyaránt. A megadott mennyiségek hozzávetőlegesek. Mindig hidegen kóstolom, mert forralás után túl ecet ízű lesz. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük félkarikára.
  3. Az ecetes salátalevet feltesszük a tűzre. Felforraljuk. Amíg felforr, lerakjuk egy jénai tálba a burgonyát a hagymával rétegezve. Ráöntjük a felforralt salátalevet. Így hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Hozzávalók a tartármártáshoz

  1. A tejfölt kikeverjük a majonézzel. Ízesítjük mustárral, cukorral, sóval, őrölt borssal. Ez esetben is érdemes kóstolni, egyszerre legyen a mártás édes, ugyanakkor pikáns is.
  2. Másnap kiszedjük a burgonyát és a hagymát egy szűrőkanállal a léből. A levet nem használjuk fel. A hagymás burgonyához hozzáöntjük a kész majonézes mártást. Óvatosan összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Szeretem a nagyobb családi összejöveteleken a hidegtálakat. El lehet készíteni előre sokféle variációban. Ez a burgonyasaláta mindig kötelező fogás, nagy sikere van. Ecetes alapízű burgonya, a majonéz krémességével.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!