r
Nosalty Logó

Majonézes-ecetes burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nyuszikutya
Majonézes-ecetes burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 788 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 3146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Összesen 91 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 788 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7475.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    5429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 3146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Elkészítés

Hozzávalók a burgonyához

  1. Burgonyát héjában megfőzzük. Én nagyon szeretem a sárga fajtát, azon belül is, azt amelyik nem fő szét. Megtisztítjuk, karikára szeljük. Ne legyen vastag. Lehet szelni például a tojás szeletelővel.
  2. A vízből az ecettel, cukorral, sóval salátalevet készítünk. Legyen jó ízes, ecetes, cukros egyaránt. A megadott mennyiségek hozzávetőlegesek. Mindig hidegen kóstolom, mert forralás után túl ecet ízű lesz. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük félkarikára.
  3. Az ecetes salátalevet feltesszük a tűzre. Felforraljuk. Amíg felforr, lerakjuk egy jénai tálba a burgonyát a hagymával rétegezve. Ráöntjük a felforralt salátalevet. Így hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Hozzávalók a tartármártáshoz

  1. A tejfölt kikeverjük a majonézzel. Ízesítjük mustárral, cukorral, sóval, őrölt borssal. Ez esetben is érdemes kóstolni, egyszerre legyen a mártás édes, ugyanakkor pikáns is.
  2. Másnap kiszedjük a burgonyát és a hagymát egy szűrőkanállal a léből. A levet nem használjuk fel. A hagymás burgonyához hozzáöntjük a kész majonézes mártást. Óvatosan összekeverjük.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 63641
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 14.

Ajánló

Ajánlom hidegtálakhoz, nyári melegben köretként bármilyen húsételhez. Hal mellé, a karácsonyi vacsorához, de önmagában is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majonézes-ecetes burgonyasaláta
Nyuszikutya 51 recept

Szeretem a nagyobb családi összejöveteleken a hidegtálakat. El lehet készíteni előre sokféle variációban. Ez a burgonyasaláta mindig kötelező fogás, nagy sikere van. Ecetes alapízű burgonya, a majonéz krémességével.

Hozzávalók

Hozzávalók a burgonyához

Hozzávalók a tartármártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...