r
Nosalty Logó

Majdnem teljeskiőrlésű kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sz Éva
Majdnem teljeskiőrlésű kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6245.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    3186 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 2362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat megdagasztjuk. (Én kenyérsütőben szoktam, de akinek nincs, az kézzel is dagaszthat.)
  2. Hagyjuk a duplájára kelni, majd megformázzuk, és újra kelni hagyjuk, amíg megint a duplája nem lesz. A formázás után már a sütőzacskóba tesszük.
  3. Bevagdossuk, bekötjük a zacskót, és mehet az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21939
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 14.

Ajánló

Megjegyzés: A sütőzacskónál figyeljetek oda, hogy hány fokon lehet benne sütni, mert vannak egész rossz minőségűek is. Ezt saját tapasztalatból mondom. Az én sütőmben kb. 40 perc alatt sül meg. Amikor már látom, hogy szép a színe, akkor kinyitom a sütőzacskó száját, és még egy pár percig úgy sütöm. Rácson hagyom hűlni. Ha 140 g-os joghurtod van, akkor egy kicsivel kevesebb vizet kell használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majdnem teljeskiőrlésű kenyér
Sz Éva 19 recept

Azért csak majdnem teljeskiőrlésű, mert ebbe is került fehérliszt az öregtészta miatt, de már egészen jók az arányok. Már nagyon sokféle teljeskiőrlésű kenyeret kipróbáltam több-kevesebb sikerrel. Ha nincs benne, csak TK liszt akkor elég "tégla" lesz belőle. Ha fehérliszttel készítem, akkor ugye már csak félbarna a kenyér. Egy mezőgazdász ismerősöm mondta, hogy nagyon jó lett az idén a búzája, nagyon magas a sikértartalma. Gondoltam, kérek belőle, és megpróbálom lisztté őrölni.  Azt hittem, ez olyan egyszerű lesz:D. Azt mondta, annyit tud segíteni, hogy kicsit megdarálja nekem. Megkaptam a búzadarámat, és ne nevessetek, de kávédarálóval lisztet csináltam. Hát mit mondjak. Nem kevés idő..... Darálás, szitálás (műanyag szűrő), darálás, szitálás a végtelenségig. Azért csak lett lisztem. Nem tudom, hogy azért, mert frissen lett őrölve, vagy mert nagyon jó a búza minősége, de egészen más kenyér lett belőle, mint a boltban vásárolt TK lisztből készült kenyérnek. Más a színe, az állaga. Azt gondoltam, nem a legnagyobb méretű zacskót használom hozzá, mert úgyse lesz nagy kenyér. Majdnem ráfáztam, mert már szinte el se fért a kisebb méretű zacskóban. Majdnem úgy felkelt, mint a fehér kenyereim. Mivel most van TK. lisztem bőven, ezért kísérletezni fogok. Megpróbálok öregtésztát készíteni TK lisztből, és azzal kenyeret. Ha nem sikerül, nem fogom annyira sajnálni, mintha a drága boltban vásárolt lisztből csinálnék rosszat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...