Majdnem teljeskiőrlésű kenyér
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g öregtészta452 kcal
-
1660 kcal
-
180g víz0 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
8g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
12g élesztő13 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
5g ecet1 kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
19g öregtészta43 kcal
-
47.6g teljes kiőrlésű liszt158 kcal
-
17.1g víz0 kcal
-
11.9g joghurt7 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1561.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 797 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 94.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6245.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 635 mg
-
Foszfor 1916 mg
-
Nátrium 3186 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 376.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1122 micro
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat megdagasztjuk. (Én kenyérsütőben szoktam, de akinek nincs, az kézzel is dagaszthat.)
- Hagyjuk a duplájára kelni, majd megformázzuk, és újra kelni hagyjuk, amíg megint a duplája nem lesz. A formázás után már a sütőzacskóba tesszük.
- Bevagdossuk, bekötjük a zacskót, és mehet az előmelegített sütőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 21918
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 14.
Ajánló
Megjegyzés: A sütőzacskónál figyeljetek oda, hogy hány fokon lehet benne sütni, mert vannak egész rossz minőségűek is. Ezt saját tapasztalatból mondom. Az én sütőmben kb. 40 perc alatt sül meg. Amikor már látom, hogy szép a színe, akkor kinyitom a sütőzacskó száját, és még egy pár percig úgy sütöm. Rácson hagyom hűlni. Ha 140 g-os joghurtod van, akkor egy kicsivel kevesebb vizet kell használni.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Azért csak majdnem teljeskiőrlésű, mert ebbe is került fehérliszt az öregtészta miatt, de már egészen jók az arányok. Már nagyon sokféle teljeskiőrlésű kenyeret kipróbáltam több-kevesebb sikerrel. Ha nincs benne, csak TK liszt akkor elég "tégla" lesz belőle. Ha fehérliszttel készítem, akkor ugye már csak félbarna a kenyér. Egy mezőgazdász ismerősöm mondta, hogy nagyon jó lett az idén a búzája, nagyon magas a sikértartalma. Gondoltam, kérek belőle, és megpróbálom lisztté őrölni. Azt hittem, ez olyan egyszerű lesz:D. Azt mondta, annyit tud segíteni, hogy kicsit megdarálja nekem. Megkaptam a búzadarámat, és ne nevessetek, de kávédarálóval lisztet csináltam. Hát mit mondjak. Nem kevés idő..... Darálás, szitálás (műanyag szűrő), darálás, szitálás a végtelenségig. Azért csak lett lisztem. Nem tudom, hogy azért, mert frissen lett őrölve, vagy mert nagyon jó a búza minősége, de egészen más kenyér lett belőle, mint a boltban vásárolt TK lisztből készült kenyérnek. Más a színe, az állaga. Azt gondoltam, nem a legnagyobb méretű zacskót használom hozzá, mert úgyse lesz nagy kenyér. Majdnem ráfáztam, mert már szinte el se fért a kisebb méretű zacskóban. Majdnem úgy felkelt, mint a fehér kenyereim. Mivel most van TK. lisztem bőven, ezért kísérletezni fogok. Megpróbálok öregtésztát készíteni TK lisztből, és azzal kenyeret. Ha nem sikerül, nem fogom annyira sajnálni, mintha a drága boltban vásárolt lisztből csinálnék rosszat.