r
Nosalty Logó

Májas burgonyafasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Májas burgonyafasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2317 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 773 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19588 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    78 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19583 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 2317 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előveszünk egy kézi húsdarálót, az esetleges inakat eltávolítjuk a májról, majd ledaráljuk.
  2. A burgonyákat kisebb darabokra vágjuk, és azt is ledaráljuk.
  3. Hozzáütjük a tojást, belekeverjük a fűszereket, végül annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk.
  4. Evőkanállal halmokat rakunk a felmelegedett olajba, és kisütjük a fasírtokat. Papírszalvétára szedjük.
  5. Savanyúsággal, friss zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7656
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Ajánló

Előételnek: Kelkáposzta főzelék pirított kolbásszal, Tavaszi finomfőzelék tarjakockákkal, Brokkolis karfiolleves, Zöldséges lebbencsleves, amit ajánlhatok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon sertésmájam lefagyasztva, kiengedtem, és gondoltam, készítek egy májas-burgonyás fasírtot belőle. Egyszerűen és hamar kész lettem vele. Ráadásul pár darab után jól is laktunk vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...