Magyar gulyás angol módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g marhahús71 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
150g marha alaplé0 kcal
-
45g édesburgonya28 kcal
-
25g paprika4 kcal
A tálaláshoz
-
38g joghurt23 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
186
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g marhahús284 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
600g marha alaplé0 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
100g paprika16 kcal
A tálaláshoz
-
150g joghurt92 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
745
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
0.5g szőlőmagolaj5 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
10.7g marhahús15 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
21.5g konzerv paradicsom3 kcal
-
32.2g marha alaplé0 kcal
-
9.7g édesburgonya6 kcal
-
5.4g paprika1 kcal
A tálaláshoz
-
8g joghurt5 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
Összesen
40
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 253.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 3635 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 782 micro
Összesen
186
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1900 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1014.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1252 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 759 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 14542 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 3130 micro
Összesen
745
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 780 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 589 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 ek szőlőmagolaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
2 ek füstölt pirospaprika
-
600 ml marha alaplé
-
1 db édesburgonya
-
1 közepes db paprika
A tálaláshoz
-
150 g joghurt
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A leveshez
- Egy vastag talpú lábasban hevítsük fel a szőlőmagolajat, dobjuk rá a kockázott vöröshagymát és a zúzott, aprított fokhagymát, majd pirítsuk 5 percig, míg színt kapnak.
- Dobjuk rá a kockázott marhahúst, majd vegyük a lángot alacsonyabbra, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk barnára.
- Szórjuk rá a paprikát és a köményt, keverjük jól össze, adjuk hozzá a kockázott, hámozott paradicsomot és a húsalaplét. Keverés után takarjuk le az edényt, és alacsony lángon főzzük 30 percig a levest.
- Közben pucoljuk meg az édesburgonyát, magozzuk ki a paprikát, és kockázzuk fel őket.
- Szórjuk a zöldségeket a leveshez, takarjuk le az edényt, és főzzük további 20 percig, míg megpuhulnak, de nem főnek szét.
A tálaláshoz
- Tálalás előtt hagyjuk hűlni kicsit a levest, közben habosítsuk fel a joghurtot, és aprítsuk a petrezselymet.
- Szedjük tálakba a levest, öntsük nyakon joghurttal és szórjuk meg petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15146
- Feltöltés dátuma: 2015. november 12.
Ajánló
A recept teljesen mellőzi a sót és a borsot, bevallom, én tettem bele! Sőt, a hússal is bőkezűbben bántam, mert imádjuk. Javaslatom tehát, Ti is tegyetek így!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Mindig örömmel tölt el, ha egy magyar ételkülönlegesség említésre kerül más országok kulináris szaklapjaiban vagy gasztro-oldalain. A BBC GoodFood-on ebben a hónapban megjelent egészséges gulyásleves receptje rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Remélem, a szigetország lakói ugyanígy vannak ezzel! Mindenki maga döntse el, hogy neki bejön-e az újragondolt recept vagy sem. Nekünk nagyon ízlett a levesnek kevésbé, inkább ragunak nevezhető paradicsomos husi. Mindentől függetlenül a gulyás, mint témaválasztás, nagyszerű ötlet volt részükről, én értékelem a próbálkozást!