r
Nosalty Logó

Magyar gulyás angol módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Magyar gulyás angol módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 40 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3635 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    14542 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3130 micro
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    589 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy vastag talpú lábasban hevítsük fel a szőlőmagolajat, dobjuk rá a kockázott vöröshagymát és a zúzott, aprított fokhagymát, majd pirítsuk 5 percig, míg színt kapnak.
  2. Dobjuk rá a kockázott marhahúst, majd vegyük a lángot alacsonyabbra, és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk barnára.
  3. Szórjuk rá a paprikát és a köményt, keverjük jól össze, adjuk hozzá a kockázott, hámozott paradicsomot és a húsalaplét. Keverés után takarjuk le az edényt, és alacsony lángon főzzük 30 percig a levest.
  4. Közben pucoljuk meg az édesburgonyát, magozzuk ki a paprikát, és kockázzuk fel őket.
  5. Szórjuk a zöldségeket a leveshez, takarjuk le az edényt, és főzzük további 20 percig, míg megpuhulnak, de nem főnek szét.

A tálaláshoz

  1. Tálalás előtt hagyjuk hűlni kicsit a levest, közben habosítsuk fel a joghurtot, és aprítsuk a petrezselymet.
  2. Szedjük tálakba a levest, öntsük nyakon joghurttal és szórjuk meg petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15134
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 12.

Ajánló

A recept teljesen mellőzi a sót és a borsot, bevallom, én tettem bele! Sőt, a hússal is bőkezűbben bántam, mert imádjuk. Javaslatom tehát, Ti is tegyetek így!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig örömmel tölt el, ha egy magyar ételkülönlegesség említésre kerül más országok kulináris szaklapjaiban vagy gasztro-oldalain. A BBC GoodFood-on ebben a hónapban megjelent egészséges gulyásleves receptje rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Remélem, a szigetország lakói ugyanígy vannak ezzel! Mindenki maga döntse el, hogy neki bejön-e az újragondolt recept  vagy sem. Nekünk nagyon ízlett a levesnek kevésbé, inkább ragunak nevezhető paradicsomos husi. Mindentől függetlenül a gulyás, mint témaválasztás, nagyszerű ötlet volt részükről, én értékelem a próbálkozást!

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...