r
Nosalty Logó

Mágnás diós pite Smaragd konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Smaragd konyha
Mágnás diós pite Smaragd konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

linzer tészta

töltelék

1635
Kalória
32.3g
Fehérje
169.2g
Szénhidrátok
97.4g
Zsír
128g
Víz
419.7g
Koleszterin
8.7g
Rost
87.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

linzer tészta

töltelék

Összesen 1635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

linzer tészta

töltelék

Összesen 9816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

linzer tészta

töltelék

Összesen 368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 1635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.8 g

Zsír

  • Összesen
    584.5 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    255 g
  • Koleszterin
    2518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9835.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    988 mg
  • Foszfor
    4608 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1015.4 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    767.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2567 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    1902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2529 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2825 micro
Összesen 9816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

linzer tészta

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, sütőport, porcukrot, a vanília kikapart magjait, a tojást, a puha vajat, a két citrom reszelt héját, és a kicsavart levével összegyúrjuk a tésztát.
  2. A tészta nagyobbik felét kisodorjuk, és a kivajazott kilisztezett tepsibe tesszük, és eligazgatjuk benne. Megkenjük a lekvárokkal.
  3. Erre ráöntjük a diós masszát, elegyengetjük rajta.
  4. A kisebbik tésztából rácsokat készítünk a pite tetejére, és felvert tojással lekenjük a rácsokat.
  5. 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc sütés után 180 fokra letesszük, és még 30 percig sütjük szép piros-barnára. Kivesszük, hűlni hagyjuk, és ha már hideg, kockákra szeljük, porcukorral meghintve tálaljuk.

töltelék

  1. A tojásokat különválasztjuk. A sárgáját a 8 kanál porcukorral, a vanília kikapart magjaival és az 1 citrom reszelt héjával és levével habosra keverjük robotgéppel.
  2. A tojások fehérjét 3 kanál porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A darált diót hozzáadjuk a tojássárgájához, és óvatosan hozzákeverjük a kemény tojásfehérje habot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az idei dióból alig vártam, hogy elkészíthessem ezt a finomságot. A diót megpucoltam, sütőben kiszárítottam, ledaráltam, és nekiláttam sütni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!