r
Nosalty Logó

Mágnás diós pite Smaragd konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Mágnás diós pite Smaragd konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

linzer tészta

töltelék

Összesen 1635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

linzer tészta

töltelék

Összesen 9816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

linzer tészta

töltelék

Összesen 368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1639.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 1635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.8 g

Zsír

  • Összesen
    584.5 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    255 g
  • Koleszterin
    2518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9835.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    988 mg
  • Foszfor
    4608 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1015.4 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2567 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    1902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2529 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2825 micro
Összesen 9816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

linzer tészta

töltelék

Elkészítés

linzer tészta

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, sütőport, porcukrot, a vanília kikapart magjait, a tojást, a puha vajat, a két citrom reszelt héját, és a kicsavart levével összegyúrjuk a tésztát.
  2. A tészta nagyobbik felét kisodorjuk, és a kivajazott kilisztezett tepsibe tesszük, és eligazgatjuk benne. Megkenjük a lekvárokkal.
  3. Erre ráöntjük a diós masszát, elegyengetjük rajta.
  4. A kisebbik tésztából rácsokat készítünk a pite tetejére, és felvert tojással lekenjük a rácsokat.
  5. 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc sütés után 180 fokra letesszük, és még 30 percig sütjük szép piros-barnára. Kivesszük, hűlni hagyjuk, és ha már hideg, kockákra szeljük, porcukorral meghintve tálaljuk.

töltelék

  1. A tojásokat különválasztjuk. A sárgáját a 8 kanál porcukorral, a vanília kikapart magjaival és az 1 citrom reszelt héjával és levével habosra keverjük robotgéppel.
  2. A tojások fehérjét 3 kanál porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A darált diót hozzáadjuk a tojássárgájához, és óvatosan hozzákeverjük a kemény tojásfehérje habot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 155
  • Össznézettség: 56317
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mágnás diós pite Smaragd konyhájából
Smaragd konyha 149 recept

Az idei dióból alig vártam, hogy elkészíthessem ezt a finomságot. A diót megpucoltam, sütőben kiszárítottam, ledaráltam, és nekiláttam sütni.

Hozzávalók

linzer tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...