r
Nosalty Logó

Madártej sült habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cochonrouge
Madártej sült habbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A madártejhez

A habhoz

Összesen 489 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A madártejhez

A habhoz

Összesen 1956 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A madártejhez

A habhoz

Összesen 100 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 489 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3322.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1827 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 1956 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A madártejhez

A habhoz

Elkészítés

A madártejhez

  1. A tejet feltesszük melegedni egy nagyobb lábasban. Pár csepp vizet tegyünk az edény aljára, hogy ne kapjon le a tej.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Amikor a tej már langyos, lehúzzuk a tűzhelyről, és szépen belecsorgatjuk a cukros tojássárgáját, közben pedig folyamatosan kevergetjük. Fontos, hogy ne forrjon a tej, mert akkor összekaphatja a sárgáját. Felforraljuk és félretesszük.

A habhoz

  1. A tojásfehérje legyen szoba-hőmérsékletű, mert így több hab lesz belőle. Pár csepp citromlevet (esetleg ecetet) hozzáadunk és elkezdjük alacsony fokozaton keverni. Sót NE tegyünk bele, nem lesz sem több hab, sem keményebb. Amikor már kicsit habos, felvesszük a fokozatot.
  2. Amikor már szép fehér habos, tojásfehérjénként egy evőkanál porcukrot adok hozzá, és keményedésig keverjük. Ne keverjük túl, mert összeesik a hab. Ha mégis megtörténne, adjuk hozzá egy plusz fehérjét, és szépen helyre fog állni.
  3. A sütőt légkeverésen, 220 C-ra melegítjük, és egy tepsiben, vizes evőkanál segítségével halmocskákat készítünk. Kb. 2 cm-et hagyjunk ki közöttük, mert meg fognak dagadni és akkor összesülnek.
  4. A habocskákat 5 percre a sütőben helyezem úgy, hogy a sütő ajtaját résre nyitva hagyom.
  5. Szép barnára sütjük őket. Kicsit hagyjuk pár percig a lekapcsolt sütőben állni teljesen nyitott ajtónál, nehogy a hőmérséklet különbség miatt hirtelen összeessenek. Ezután beletesszük őket az alaplébe. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 9735
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cochonrouge 2 recept

Gyermekkori kedvencem. A habja pillanatok alatt elkészül, tömör és nem esik össze. A férjem imádja, általában nem éri meg a másnapot. 

Hozzávalók

A madártejhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...