Madártej sült habbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cochonrouge
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
A madártejhez
-
375g tej210 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10 kcal
A habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
489
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
A madártejhez
-
1500g tej840 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A habhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
1956
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
A madártejhez
-
77.2g tej43 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A habhoz
-
8.2g tojásfehérje4 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Összesen
100
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 830.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
489
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 51.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3322.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 1827 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 1056 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264.1 g
-
Cukor 261 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 183.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 658 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 876 micro
Összesen
1956
kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
A madártejhez
-
1.5 l tej
-
15 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz
-
4 db tojásfehérje
Elkészítés
A madártejhez
- A tejet feltesszük melegedni egy nagyobb lábasban. Pár csepp vizet tegyünk az edény aljára, hogy ne kapjon le a tej.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Amikor a tej már langyos, lehúzzuk a tűzhelyről, és szépen belecsorgatjuk a cukros tojássárgáját, közben pedig folyamatosan kevergetjük. Fontos, hogy ne forrjon a tej, mert akkor összekaphatja a sárgáját. Felforraljuk és félretesszük.
A habhoz
- A tojásfehérje legyen szoba-hőmérsékletű, mert így több hab lesz belőle. Pár csepp citromlevet (esetleg ecetet) hozzáadunk és elkezdjük alacsony fokozaton keverni. Sót NE tegyünk bele, nem lesz sem több hab, sem keményebb. Amikor már kicsit habos, felvesszük a fokozatot.
- Amikor már szép fehér habos, tojásfehérjénként egy evőkanál porcukrot adok hozzá, és keményedésig keverjük. Ne keverjük túl, mert összeesik a hab. Ha mégis megtörténne, adjuk hozzá egy plusz fehérjét, és szépen helyre fog állni.
- A sütőt légkeverésen, 220 C-ra melegítjük, és egy tepsiben, vizes evőkanál segítségével halmocskákat készítünk. Kb. 2 cm-et hagyjunk ki közöttük, mert meg fognak dagadni és akkor összesülnek.
- A habocskákat 5 percre a sütőben helyezem úgy, hogy a sütő ajtaját résre nyitva hagyom.
- Szép barnára sütjük őket. Kicsit hagyjuk pár percig a lekapcsolt sütőben állni teljesen nyitott ajtónál, nehogy a hőmérséklet különbség miatt hirtelen összeessenek. Ezután beletesszük őket az alaplébe. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 9787
- Feltöltés dátuma: 2016. július 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cochonrouge
2 recept
Gyermekkori kedvencem. A habja pillanatok alatt elkészül, tömör és nem esik össze. A férjem imádja, általában nem éri meg a másnapot.