r
Nosalty Logó

Mackó szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mackó szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 1371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 8224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1371 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    541 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    202 g
  • Koleszterin
    1425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5592.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1023 mg
  • Foszfor
    2763 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.6 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1960 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1913 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 8224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd egy nagyobb tálba szitáljuk. Hozzátesszük a vajat, és jól összedörzsöljük. Ezután kerül bele a cukor, amit könnyedén belekeverünk. A tojások sárgáját hozzáadva egynemű tésztává gyúrjuk a hozzávalókat.
  2. A tésztát jól kidolgozzuk, majd három egyenlő részre osztjuk, és kis cipókat formázunk belőle, melyeket letakarva 30-40 percre hidegre teszünk. Az idő leteltével három egyforma lapot nyújtunk a cipókból (kb. 31x25 cm).

töltelék

  1. A tojások fehérjét és a cukrot kemény, fénylő habbá verjük (kézi robotgép legmagasabb fokozatával). Ezután beleforgatjuk a durvára vágott diót.
  2. Egy nagyobb sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és egy tésztalapot ráfektetünk. Erre halmozzuk a diós hab felét, és egyenletesen elkenjük rajta. A tölteléket befedjük egy tésztalappal, amire szintén diós hab kerül. A töltelékre rátesszük a harmadik lapot, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Amikor kész, kihűtjük.

tetejére

  1. Egy kisebb láboskában felforrósítjuk a vajat és a tejszínt. Forrnia nem szabad!! Ebbe beletördeljük a csokoládét, és 5 percig jól kikeverjük.
  2. Ezzel a nem folyós, sűrű masszával egyenletesen bevonjuk a süteményünk tetejét. Hűvös helyre tesszük. Másnapra gyönyörűen megköt a vastag csokimáz. Ekkor tudjuk szeletelni, tálra rakni és kínálni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9765
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 28.

Ajánló

A dió durvára vágása hosszabb időt vesz igénybe, ezért ezt a műveletet érdemes előző nap elvégezni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mackó szelet
Lizinka_ 604 recept

Régi vágyam teljesült ennek a süteménynek az elkészítésével. Ősz óta tervezgettem, hogy karácsonykor ez kerül az ünnepi asztalra. Tömény, különleges desszert. A dió jellegzetes íze és a cukor édessége nagyszerűen harmonizál és kiegészül a keserű csokimázzal.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...