r
Nosalty Logó

Lupinifasírt sok zöldséggel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Lupinifasírt sok zöldséggel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldséges fasírthoz

183
Kalória
9.4g
Fehérje
34g
Szénhidrátok
1.7g
Zsír
85.5g
Víz
850mg
Koleszterin
6g
Rost
3.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldséges fasírthoz

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldséges fasírthoz

Összesen 735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldséges fasírthoz

Összesen 125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    342 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1774 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3128 micro
Összesen 735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A zöldséges fasírthoz

  1. A reszelt cukkinit lesózzuk és kis idő után kifacsarjuk, hogy ne áztassa szét majd a masszát, utána mehet egy keverőtálba.
  2. A kápiát és a salottát a farkasbabbal (lupinivel) késes aprítóban összepürézzük, hozzáadjuk a főtt burgonyát, és egy csipet sót, ezekkel is összeforgatjuk, majd mehetnek a tálba.
  3. A száraz zsemlét pár kanál reszelt parmezánnal ugyancsak késes aprítóban összeszecskázzuk, ez a morzsa is mehet a tálba.
  4. Hogy jól maradjon egyben a fasírt, tegyünk két evőkanál lisztet, ez lehet alternatív liszt is, mondjuk zab, a masszához, ezzel forgassuk össze.
  5. Két kanál segítségével készítsünk galuskákat, ezeket tegyük a serpenyőben előmelegített pár kanálnyi olívaolajra, és süssük minden oldalukon aranybarnára.
  6. Rögtön tálaljuk, én házi készítésű barbecue-szószt adtam mellé. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Cukkini, kápia, és többféle hagyma kerül az összepürézett farkasbab mellé. Főtt burgonya és egy-két kanál liszt tartja össze, utóbbit alternatív lisztekkel is helyettesíthetjük, így gluténmentesen kínálhatjuk. Nem kell hozzá són kívül semmi fűszer, a zöldségek megadják a savát-borsát. A legjobb zöldségfasírt élményed lesz, ha kipróbálod!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!