r
Nosalty Logó

Lúdláb torta fancsali meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lúdláb torta fancsali meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    252.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3233.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 4453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, felét a cukros sárgájához kanalazzuk. 2 kanál lisztet rászórunk, és óvatosan összekeverjük. Ugyanezt megismételjük a maradék tojáshabbal, a liszttel, a kakaóval és a hideg vízzel.
  2. Az összekevert masszát egy kikent tortaformában 175 °-on 25 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, és kemény pudingot készítünk. Amíg meleg, belekeverünk 200 g felolvasztott étcsokoládét. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk.
  4. A kihűlt tésztára rászórjuk a lecsepegtetett fancsali meggyet, betakarjuk a kihűlt krémmel úgy, hogy a tetejét minél egyenletesebbre simítjuk. 1 órára hűtőbe tesszük, majd a tetejét 100 g olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12871
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fancsali meggy Rózsaszentmártonban, az egykori Fancsalon terem. Nagyon finom tortákba, süteményekbe.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...