r
Nosalty Logó

Linzer muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Linzer muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 4370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 874 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    249.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2343 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    832 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 4370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 487 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tésztához

  1. A linzertésztához a szárazanyagokat a margarinnal szétmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, és gyorsan összegyúrjuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, és muffin alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
  3. Tepsibe rakjuk, és kb. 190 fokon 5-7 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűltek, tetszés szerint feldíszítjük.

Díszítéshez

  1. Megolvasztjuk mindkét csokit külön edényben, majd ecsettel bevonjuk a sütiket. Amíg a csoki még nem dermed meg, feldíszítjük színes cukrokkal.
  2. A megmaradt csokit zacskóba öntjük, és tetszés szerinti mintákat készítünk a sütikre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1867
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 24.

Ajánló

Díszíthetjük még készen kapható dekor tollal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Linzer muffin
Nikóka 172 recept

A kislányommal készítettük ajándékba!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...