r
Nosalty Logó

Linzer 7. -diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Linzer 7. -diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    240.6 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1582.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.7 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 4361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük.
  2. Beledolgozzuk a tojássárgákat, hozzáadjuk a dióval elvegyített lisztet, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Folpackba csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát kisebb adagokban két réteg sütőpapír között kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 4 cm átmérőjű kis virágformákat szúrunk ki belőle, egyszer a sima virágformát, másszor pedig a lyukas virágformát használva. (Csak annyi tészta legyen elől, amennyivel dolgozunk, a maradékot mindig tegyük vissza a hűtőbe. Így sokkal könnyebb vele dolgozni.)
  5. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 8-10 percig sütjük.
  6. Amíg a tészta hűl, addig a gyümölcsízt a citromlével elkeverve kissé felmelegítjük.
  7. A lyukas linzereket meghintjük a porcukorral, majd a többi linzerre kenjük a citromlével összemelegített gyümölcsízt, végül összeragasztjuk a tetejükkel. Kissé rányomjuk, és száradni hagyjuk.
  8. Kb. 50 darab kis linzervirág lesz ekkora mennyiségből.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 23202
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Tina valamikori számából származik. A tésztája nagyon finom, igazán omlós. A sütemény elkészítése azonban nem egy könnyű kis elfoglaltság, hát mégha az ember dupla adagot készít... Mert ugye nálunk egy adag sosem tart sokáig. Hisz olyan kis aprók, egy harapás, és már volt-nincs. Így talán érthető, hogy miért nem olyan gyakori vendég nálunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...