Linzer 7. -diós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
67g vaj478 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
13 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
33g dió218 kcal
-
50g lekvár/ dzsem139 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
33g porcukor129 kcal
Összesen
1453
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g dió654 kcal
-
150g lekvár/ dzsem417 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
4361
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
20.6g vaj148 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
-
4 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
25.8g finomliszt94 kcal
-
10.3g dió67 kcal
-
15.5g lekvár/ dzsem43 kcal
-
2.1g citromlé0 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
Összesen
449
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 80.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.6 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
1453
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 240.6 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 864 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1582.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 850 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 520.7 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 151.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1521 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 1490 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 495 micro
Összesen
4361
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
449
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojássárgája
-
25 dkg finomliszt
-
15 dkg lekvár/ dzsem
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A vajat a 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük.
- Beledolgozzuk a tojássárgákat, hozzáadjuk a dióval elvegyített lisztet, és sima tésztává gyúrjuk.
- Folpackba csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A tésztát kisebb adagokban két réteg sütőpapír között kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 4 cm átmérőjű kis virágformákat szúrunk ki belőle, egyszer a sima virágformát, másszor pedig a lyukas virágformát használva. (Csak annyi tészta legyen elől, amennyivel dolgozunk, a maradékot mindig tegyük vissza a hűtőbe. Így sokkal könnyebb vele dolgozni.)
- A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 8-10 percig sütjük.
- Amíg a tészta hűl, addig a gyümölcsízt a citromlével elkeverve kissé felmelegítjük.
- A lyukas linzereket meghintjük a porcukorral, majd a többi linzerre kenjük a citromlével összemelegített gyümölcsízt, végül összeragasztjuk a tetejükkel. Kissé rányomjuk, és száradni hagyjuk.
- Kb. 50 darab kis linzervirág lesz ekkora mennyiségből.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 23202
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A recept a Tina valamikori számából származik. A tésztája nagyon finom, igazán omlós. A sütemény elkészítése azonban nem egy könnyű kis elfoglaltság, hát mégha az ember dupla adagot készít... Mert ugye nálunk egy adag sosem tart sokáig. Hisz olyan kis aprók, egy harapás, és már volt-nincs. Így talán érthető, hogy miért nem olyan gyakori vendég nálunk.