r
Nosalty Logó

Limoncello tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Limoncello tiramisu
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    241 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 5471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sárgájától, a fehérjéket félre tesszük.
  2. A sárgájához adjuk kicsit kevesebb, mint a fele Limoncellot, és a cukor egyharmadát. Habosra keverjük, nyers tojás fóbiások gőz felett fel is főzhetik 5 perc alatt.
  3. A maradék likőrt, a cukor másik egyharmadát, a citromlevet és vizet egy lábasban összemelegítjük, de csak annyira, hogy a cukor elolvadjon, ne legyen forró!
  4. A mascarponét elkeverjük a citromhéjjal és a tojássárgás keverékkel. (Ez elég híg lesz.)
  5. A tojásfehérjét felverjük a maradék cukorral és a mascarponés krémhez forgatuk.
  6. Fogunk egy tepsit, és a szokásos menetben 1-2 másodpercre a citromleves lébe áztatjuk egyenként a babapiskótákat, majd megrakjuk velük a tepsi alját. Erre öntünk egy adag krémet. Majd újabb sor babapiskóta, és a maradék krém. Citromhéjjal díszíthetjük a tetejét.
  7. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, csak másnap fogyasszuk, addigra szilárdul meg az egyébként viszonylag híg krém.
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 32134
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Ajánló

pH besorolás: enyhén savasít Én most a fotó kedvéért egy kis adagot pohárban tálaltam, ha vendégsereg jön, így nagyon leleményesen ki lehet porciózni az egészet és a tálalása is könnyebb. Meg szerintem szebb is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy kezdődött, hogy ugye volt egy csomó házi Limoncello likőr, amit nemrégen készítettünk. És szerelem van. A citrom. Most minden sárgában úszik a konyhában, a felhasználásán töprengek állandóan kívül-belül. És amikor elképesztő citromillatban úszik a konyha, mert épp szűröm a frissen elkészült Limoncellot, majd jóuram bejön a konyhába, látom, hogy csillogó tekintete mögött már valami édesen jár az esze, amibe ez belekerül. Hiába, ugyanolyan, mint megboldogult édes anyósom, aki maga volt a csokiszörny a házban a maga szerény diabéteszével. Hát, fellapoztam a netet és ezt találtam egy amerikai fórumon. Finoman és nőiesen, valamint igen kultúráltan fogamazva is... Állat! Sajnos azonban az időjárás rosszra fordultával már a lakásban kényszerülök fotózni, ez meg is látszik, de attól még ehető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...