r
Nosalty Logó

Limoncello tiramisu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P.
Limoncello tiramisu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

912
Kalória
16.3g
Fehérje
100.6g
Szénhidrátok
40.2g
Zsír
86.5g
Víz
150g
Koleszterin
1.5g
Rost
70.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    241 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    518.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 5471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sárgájától, a fehérjéket félre tesszük.
  2. A sárgájához adjuk kicsit kevesebb, mint a fele Limoncellot, és a cukor egyharmadát. Habosra keverjük, nyers tojás fóbiások gőz felett fel is főzhetik 5 perc alatt.
  3. A maradék likőrt, a cukor másik egyharmadát, a citromlevet és vizet egy lábasban összemelegítjük, de csak annyira, hogy a cukor elolvadjon, ne legyen forró!
  4. A mascarponét elkeverjük a citromhéjjal és a tojássárgás keverékkel. (Ez elég híg lesz.)
  5. A tojásfehérjét felverjük a maradék cukorral és a mascarponés krémhez forgatuk.
  6. Fogunk egy tepsit, és a szokásos menetben 1-2 másodpercre a citromleves lébe áztatjuk egyenként a babapiskótákat, majd megrakjuk velük a tepsi alját. Erre öntünk egy adag krémet. Majd újabb sor babapiskóta, és a maradék krém. Citromhéjjal díszíthetjük a tetejét.
  7. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, csak másnap fogyasszuk, addigra szilárdul meg az egyébként viszonylag híg krém.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Úgy kezdődött, hogy ugye volt egy csomó házi Limoncello likőr, amit nemrégen készítettünk. És szerelem van. A citrom. Most minden sárgában úszik a konyhában, a felhasználásán töprengek állandóan kívül-belül. És amikor elképesztő citromillatban úszik a konyha, mert épp szűröm a frissen elkészült Limoncellot, majd jóuram bejön a konyhába, látom, hogy csillogó tekintete mögött már valami édesen jár az esze, amibe ez belekerül. Hiába, ugyanolyan, mint megboldogult édes anyósom, aki maga volt a csokiszörny a házban a maga szerény diabéteszével. Hát, fellapoztam a netet és ezt találtam egy amerikai fórumon. Finoman és nőiesen, valamint igen kultúráltan fogamazva is... Állat! Sajnos azonban az időjárás rosszra fordultával már a lakásban kényszerülök fotózni, ez meg is látszik, de attól még ehető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Eton mess

Az egyik legikonikusabb angol édesség ez az epres-tejszínes pohárkrém, amit a ropogós habcsók tesz igazán különlegessé. Az Eton College nem csak a világ talán leghíresebb fiúiskolája ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!