Lime-os fehér csokis pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kmanci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt118 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5g mandula30 kcal
-
1g lime héja0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0 kcal
Összesen
620
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
195g finomliszt710 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
4g lime héja2 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
120g fehér csokoládé647 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
0 kcal
Összesen
3720
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
22.6g finomliszt82 kcal
-
17.4g vaj125 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
3.5g mandula21 kcal
-
0.5g lime héja0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
13.9g fehér csokoládé75 kcal
-
34.8g habtejszín102 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
Összesen
432
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
620
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 270.6 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 681 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1858.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 588 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 786 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295.1 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 244.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1874 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 1839 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
3720
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
432
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
195 g finomliszt
-
15 dkg vaj
-
6 ek cukor
-
2 lime-ból nyert lime héja
-
1 csipet só
A krémhez
-
12 dkg fehér csokoládé
-
300 ml habtejszín
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Elkészítés
A tésztához
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsük el a tésztát: egy konyhai robotgépben aprítsuk finomra a mandulát. Adjuk hozzá a cukrot, lisztet, a reszelt citrus héjat és a sót: keverjük addig, amíg elkeveredik. Adjuk hozzá a vajat, keverjük addig, amíg durva morzsás állagú lesz, és nem lesznek benne nagy vaj darabok (a tésztának össze kell állnia, ha lenyomkodjuk az ujjunkkal).
- Ezután helyezzük át a tésztát egy kivehető közepű pite sütő formába. Nyomkodjuk le a tésztát a forma közepén (kézzel, vagy egy tiszta keverőpohár sima aljával), és a sütőforma oldalán.
- Helyezzük a sütő közepére, és süssük aranybarnára, addig, míg tapintásra kemény nem lesz, nagyjából 20 percig. Helyezzük át egy rácsra, hogy teljesen lehűljön, nagyjából egy órára.
- Készítsük el a csokoládékrémet: helyezzük a csokoládét egy nagy keverőtálba. Egy kis fazékban forraljuk fel a tejszínt. Öntsük a forró tejszínt egy szűrőn keresztül a csokoládéra. Keverjük addig, míg sima és krémes textúrát kapunk. Keverjünk bele ízlés szerint vanília kivonatot. Én a krémbe is szoktam lime héjat tenni, de ez elhagyható.
- Öntsük a csokoládés keveréket a kihűlt tészta közepére (ha a csokoládé darabos, szűrőn keresztül). Hagyjuk állni 2 órán keresztül, amíg megszilárdul, vagy pihentessük hűtőben 1 óráig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2137
- Feltöltés dátuma: 2013. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kmanci
5 recept
Martha Stewart-tól származik az eredeti recept, a Chocolate Ganache Tart. Ennek a tésztája eredetileg narancshéjat tartalmaz, a krém pedig étcsokoládét. Ezt alakítottam át egy kicsit nyáriasra, könnyedebbre. Ha legközelebb elkészítem a téli verziót és lesz fotó, azt is feltöltöm. Tejszínből 20%-os főzőtejszínt használok, a 10%-os nem szilárdul meg teljesen, folyékony marad a belseje.